Nebudu vás dlouho napínat a pointu řeknu hned na začátku. Včerejší čajovna se prostě nepovedla :-(. Během akce zazněly hlasy, že by se raději ani žádný zápis dělat neměl, ale mě přijde správné přiznat, že ne všechno je úžasné a bezva.

Jistá "nepohoda" začala už při vyzývání náhradníků. Při akci samotné byl pan majitel poněkud časově (a zdálo se, že i prostorově) "rozostřen", takže mu všechno trvalo neskutečně dlouho :-(. To už byla nepohoda poměrně velká. Mě navíc docela rozladilo, že nebyla ani vůle na nějakou společnou diskusi a společnost se úplně rozpadla na skupinky. Chvíli jsem se to snažil udržet, ale pak jsem rezignoval, protože to bylo nad mé síly. Nakonec se mi ani nepovedl výběr čajů, takže tu teď smolím tenhle report, místo toho, abych jako většina národa spořádaně spal (pořád lepší smolit, než koukat ležmo do stropu). Jak jsem si všiml, ani někteří další nebyli se svým výběrem spokojeni a to co si objednali jim nechutnalo. Takže akce aspirující na titul "nejhorší PaPí akce, které jsem se zúčastnil" - což je o to horší, že to byla akce moje :-(.

Co k tomu dodat. V téhle čajovně jsem zažil mnoho pohodových a bezproblémových večerů, takže tenhle považuji anomálii, která se prostě občas přihodí. Každý někdy máme "den blbec". Všechna negativa se pokusím nějak řešit, na další večery už je rozjednaná čajovarná výpomoc a při další "mazácké" čajovně vyzkoušíme malý organizační pokus.

Pokud účastníci chtějí připsat ještě něco dalšího, co se jim nelíbilo, nechť tak učiní v diskusi, ale myslím, že je to zbytečné. Tak bych rád využil diskusi k návrhům, jak organizačně lépe řešit účastníky akce, náhradníky a jejich svolávání. Něco jsme si už řekli večer, ale třeba někoho napadne i něco dalšího. Případné nápady nezúčastněných čitatelů jsou taktéž vítány. A pokud připíšete něco pro potěchu mojí zkroušené a nevyspalé organizátorské duše, budu rád.

Zobrazení: 30

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Tritole, občas je třeba zkusit prošlápnout cestu a objektivně říci, tudy ne přátelé a je moc fajn uznat, co vyšlo a co nevyšlo a to třeba už jen z toho důvodů, že se všichni ostatní můžeme ponaučit pro další akce. Kromě toho, kdyby tady vše vycházelo na 100%, tak je to už divný, že :-) Takže rozhodně není třeba věšet hlavu, jsem rád, že ke svým akcím přistupuješ takhle zodpovědně a věřím, že zase dalších spousty akcí bude mít samé dobré ohlasy. Kdyby se účastníkům podařilo zrekapitulovat co bylo fajn a co ne úplně vyšlo, budou asi všichni organizátoři čajoven rádi, na co si dát pozor.

Ještě jednou, díky moc i za tenhle negativní report Tritole, který nás zase posouvá o kousek dále :-)
Tritole

Heled. Ty jsi se snazil. Obstaral jsi lidem prostor, moznosti a prilezitost se bavit. Venoval jsi tomu svuj cas (sam vim, jak je to narocne), ktery nikdo nedokaze vymerit.
Pokud lide nemeli snahu se spolu bavit, tak s tim nic neudelas.

Pouziji metaforu:
Kdyz ucitel pripravi "sebelepsi hodinu" a stravi na jeji priprave 15 hodin, tak si muze byt skoro jist, ze v 20% trid nezaujme. Ale tim se nesmi nechat odradit... protoze tech 80% je uspech, kteremu se skoro nelze rovnat.

Takze uz ted ti chci rici, ze za 14 dni se ukazi (kdyz pro mne zbude misto :) ), ... a MOC SE TESIM.
Vzdycky kdyz se potkame, tak mne ta akce bavi.
Petro, neblázni, nikdo co vím se neurazil :))
Já doufám, že stihnu after party v Nera tuto neděli jak jsme domluveni.
Tritole,
stoupenců jak je vidět máš dost, ale popravdě ani mě by nenapadlo kritizovat zrovna Tebe za tento večer a jak dopadl.
Na setkání a debatu jsem se těšil, že to dopadlo jinak má víc příčin.
Já osobně bych klidně vyzkoušel pokud opakovaně zájem o účast převyšuje kapacitu akce i víc lidí najednou (16?)
a nechal jim prostor se v prostoru čajovny rozsadit do skupinek. I v té polovině, kde jsme byli bylo dost místa na např. 4 skupinky po 4 lidech. Nebál bych se toho. 12 lidí u jednoho stolu je moc pak ti skupinky stejně vzniknou a navzájem se ruší.
Věřím, že pan majitel snad nechce, aby jsme si nosili čaj v termosce, takže bude příště rychlejší. Čekat 1,5h na čaj jako na nějakou specialitu bylo opravdu nad očekání. Strašné. :)
Jedno povzbuzení pro Tritola a obdiv VŠEM organizátorům PaPáckých akcí!!!

Co se týká problémů s obsluhou, naprostou katastrofou byla například obsluha v jisté Pizzerii na mé první akci v Českém Švýcarsku, kde nám (naprosto hladovým PaPákům) jídla donesli asi za 2h a ještě se to nedalo jíst... :) tahle akce byla ale dvoudenní a všechno ostatní bylo fajn. Fajn bylo i to, jak jsme si z obsluhy dovedli udělat legraci..

Podle mě je jedna důležitá věc: není potřeba a ani možné, vyjít vstříc všem, vždycky bude někdo proti něčemu a málokdy je spokojen každý se vším. Před organizátory tudíž opravdu smekám.

Se skupinkami nevidím problém... já osobně se taky raději bavím ve 4 než ve 12 lidech. Ale to je otázka cíle akce... a otázkou je i to, zda je potřeba stanovovat konkrétní cíl akce...

Taky se chci zúčastnit nějaké "nejhorší PaPí akce", všechno super a skvělý je nuda :)) problémy nás posouvají dál, jak psal Martin.
Ahojda.
Nebud z toho spatnej. Nebudu tady rikat ze to bylo fajn, protoze opravdu nebylo, nebyla jsem tam poprve a tak me to taky dost zaskocilo. Vcera melo den blbec dost lidi, evidentne se to nevyhnulo ani majiteli cajovny :-)) Je pravda ze cekat na caj 2 hodiny, je opravdu husty... Nicmene Masala byla moc dobra a i kdyz se mi po ni pomerne znacne rozproudila krev a rozbusilo srdce :-))) spala jsem jako miminko ;-) Kuskus byl po dvouhodinove priprave temer nepozivatelny, ale zasytil :-))
Vcera se to zkratka moc nepovedlo, ale i tak byl vecer prijemny. Neves hlavu, nepropadej depresim, my vime ze za to nemuzes a nezanevrem ani na tebe ani na cajovnu. Snad to priste bude lepsi a caje se dockame prece jen o trosku driv :-)))
P.S. Zase musim uznat, ze vecer byl skvely v tom, ze tam tentokrat nehorelo :-)))))))))

Zdar a silu, Bara ;-)
Ahoj Tritole,
jsem rád, že konečně někdo napsal, že se něco nepovedlo. Protože ono se dost často něco nepovede, jenže lidé o tom neradi mluví. Já sám jsem se od mnoha lidí mezi řečí dozvěděl, co se jim kde na nějaké PaP akci nelíbilo, jenže když pak všichni chválili, bylo jim blbé něco říkat (např. "služby" na našem Silvestrovském pobytu taky stály za how no) a přitom právě z chyb se člověk může pro příště poučit. Každý organizátor se (jistě!) snaží udělat vše pro zdárný průběh akce, ale některé věci neovlivníš a některé se sami učíme.

Já sám jsem pro povídání a "pokec" preferoval menší akce (do cca 15 lidí) a můžu Ti napsat pár námětů, které ně napadly dřív nebo které jsem použil.

Měj se :-)
ahoj zbytecne!! zkrousena Tritoli dusicko, :)
jsi na sebe moc kriticky, misto bylo hezke, pan majitel pokazil,co mohl, a ja se priznam, ze jsem nemela vcera take nijak "hovorne" odpoledne,
dekuji Ti za organizaci a snahu, jsem rada, ze jsem se mohla zucastnit. priste se polepsim.
hezky den vsem.
Hrozně ráda bych poznamenala, že to byla příjemná akce. Krásné prostředí v zasněžených Kobylisích, kam se jinak jen tak nedostanu. Bylo tam pěkně teploučko, krb úplně luxusní, to se mi moc líbilo, a ta masala mi taky moc chutnala, ač jsem si na ni počkala přes 2 hodiny. :-) Atmosféra příjemná, lidé milí, organizátoři snaživí. Určitě to, Tritole, neber jako nějaké selhání nebo tak něco, to je nesmysl. Kromě těch čekacích dob fakt milé posezení. Ohledně jakéhokoli setkání více než šesti lidí jsem přesvědčená, že se skupinky prostě tvořit budou. Někteří lidé nebudou mluvit ani při organizované zábavě ani jen ve dvojicích, někteří naopak vždy. C'est la vie, to se nedá nic dělat a osobně to nevidím jako problém. Nemám ze včerejška v žádném případě špatný pocit, takže doufám, že organizátor taky ne! Fakt si z toho nedělej hlavu. Děkuji za akci a těším se na další. :*)
Tritole,
procetl jsem si celou diskusi a myslim, ze ti co psali ti dodaji dost motivace na to nic nevzdavat, ale dat panu Cajmistrovi za usi. Beres si na bedra vinu nekoho jineho. A kdo tam byl, a ja tam byl, tak vi, ze ty jsi ty caje 2 hodky nevaril. A libi se mi Martinuv pristup Cimrmana :-) A ver tomu, ze se stanou i horsi veci. Ja sem se bavil dobre a pokud domluvis panu Cajmistrovi, tak priste prijdu rad. A bez termosky s cajem :-)))

Hlavu vzhuru, ale ne do oblak :-)
Ahoj všem ...

chtěl bych vzkázat Tritotolovi, ať si nedělá hlavu z dílčích neúspěchů, obzvláště pokud za to nemůže. Každý kdo organizuje akce si zaslouží uznání.

Osobně co se týče obsluhy různých podniků se snažím být nekompromisní a dávám max jednu šanci na zlepšení. Příště jdu jinam. I čajoven je po Praze dost a většinou je personál velmi snaživý a vstřícný.

Co se týče skupinkování, přikláním se spíše k variantě, aby byla jedna skupina a ta se spolu snažila komunikovat. Ale je to jen můj pohled a když jdu do čajovny, tak chci tak nějak poznat všechny zůčastněné, jejich názory a tak. To jestli se dokáže bavit deset lidí v jedné skupince, to je opravdu alchymie a náhoda. Ale když se sejdou lidi na stejné vlně, tak je to radost :D

Těším se na nadcházející akci v čajovně a i kdyby nebylo všechno perfektní, nenechám si tím zkazit náladu, slibuju :D

Hezký den všem.

M.
Dík všem za povzbuzení. Na úpravách a vylepšeních se pracuje, tak uvidíme, jak to nekonec dopadne...

© 2024   Created by Martin (PaP).   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby