Tak ačkoliv mi chybí sepsat zážitky s některých předešlých akcí, tak nemohu nezačít s těmi z vody, ze které jsme se právě vrátili. Myslím, že jsme si to pořádně užili. Sluníčko se nám rozhodně neschovávalo, takže máme po čtyřech dnech povedenou barvičku. Ve středu nás sice trochu potrápilo vedro v autobuse, ale Otava nás přivítala chladivými vlnkami, které jsme všichni ocenili. První večer jsme poseděli v kiosku přímo v tábořišti v Sušici. Tábořiště bylo podstatně lepší než nabízené pokrmy, ale v příjemné společnosti se jedná o maličkosti. Ráno nás vytáhlo sluníčko ze stanů celkem brzy, takže jsme měli dost času se sbalit a po jedenácté se vydat po proudu vstříc novým zážitkům. Pro některé to bylo poprvé (nebo po dlouhé době) co si sedli do lodi, ale všichni se velmi rychle zajeli, takže cesta krásně plynula. Samozřejmě, že se nám nevyhnulo pár cvaknutí, ale v tom vedru se jednalo o příjemné ochlazení, někdy i dost vtipné. Po více jak 15 km jsme zakempovali v Horažďovicích. V místní hospůdce nás čekalo překvapivě dobré jídlo a pití. Pan číšník byl sice zvláštní, ale jeho nadšení to přebilo. Ani v pátek jsme se neflákali, protože jsme měli před sebou 16,5 km. Je zajímavé, že ačkoliv v sobotu jsme ujeli 22, pátek se nám zdál nejnáročnější. Možná to bylo také tím, že nás začali pronásledovat nálety komárů. Já po celé akci vypadám, jako stižena nějakou nebezpečnou chorobou. No nedá se nic dělat, to k vodě patří, stejně jako drobné úrazy a spáleniny. V pátek se k nám večer připojila ve Strakonicích většina zbylých vodáckých nadšenců, a my si užili pravý vodácký večer, včetně zpívání (jen ten oheň chyběl). V sobotu, jsme museli pořádně máknout, ale nikomu to nevadilo. Možná také proto, že invaze komárů byla neúprosná. Všechno jsme zvládli, a tak nás v neděli čekalo už jen pár zbývajících kilometrů do Písku. Tady jsme ještě zašli do historické krčmy a dali tak Otavě sbohem. Ještě než řeknu poslední Ahooooj, tak bych ráda poděkovala Snooffikovi, bez jehož vodáckého náčelnictví by všechno šlo rozhodně daleko tíže.

Takže Ahooooooooooooj, a zas někdy na vodě nebo na jiné řece.

Zobrazení: 160

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Uteklo to jako voda... ;)

Přesně ;)

Celá akce dopadla výborně, přestože počasí neustále hrozilo pokažením. Ale Jana je mocná čarodějka a průtrž mračen se jí podařilo od dva dny posunout a my si tak užili přímo ukázkové počasí - jak už to tak na PaPích akcích bývá. Dokonce bylo i jedno malé vylepšení - na rozdíl od předešlých akcí nebylo bahno :-).

Samozřejmě nic není jenom černé nebo bílé, takže i nějaké trable se vyskytly, jako třeba nálet komárů a jiných krvežíznivých potvor (tady se opět osvědčila Jana, tentokráte jako komáří návnada ;-).

Každopádně to byl příjemně strávený čas a už se těším co podnikneme dalšího...

© 2024   Created by Martin (PaP).   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby