Napadlo mne, jestli by se nedal i v rámci PaPu zorganizovat Speed dating.

 

Vypadá to zhruba tak, že se na jedno místo sejde dejme tomu 10 mužů a 10 žen, kteří se chtějí seznámit. Nikdo nikoho nezná, každý má přilíplou cedulku s křestním jménem, blok a tužku. Ženy si sednou každá k jednomu stolku, pánové si přisednou a 3-10 minut si povídají na zadané téma. Nesmí se zvát na rande!

 

Po uplynutí času si oba (nenápadně) poznamenají, zda by s protějškem chtěli na rande a pánové se posunou o stolek dál. Za cca 40-100 minut (podle délky rozhovorů) každý ví, kdo z protěšků mu byl sympatický.

Zprostředkovateli pak dají seznam lidí, které by chtěli pozvat na rande. Zprostředkovatel to vyhodnotí a pokud např. Anička chtěla pozvat Pepu, Václava a Dionýza a zároveň Václav i Dionýz chtěli mimo jiné randit i s Aničkou, tak agentura dá Aničce emailové adresy na Václava i Dionýza a jim dá její adresu. Pepa si Aničku nevybral, proto ona jeho adresu nedostanu a on její samozřejmě taky ne.

 

Každý pak tedy píše email člověku, který mu je sympatický a přitom ví, že sympatie jsou oboustranné.

 

Vím, že v rámci PaPu to je trochu problém, protože se mnozí už známe, ale možná by se našlo dost lidí, kteří by si to rádi zkusili.

Jasně, že můžete jít za profi zprostředkovatelem http://www.speeddating.cz/cze/kontakt

ale kdyby byl zájem, viděl bych to tak, že by všechny dámy dostaly při vstupu nový nick (třebas jméno kytky) a pánové taky (jména ptáčků, motýlů ? :-)

Každý by dostal list papíru se svým nickem a na něj by si napsal emailovou adresu, kterou by si pro ten účel předem vytvořil na centru, seznamu či jinde.

Po rozhovorech by mi každý odevzdal svůj list s nicky těch, s kterými by chtěl randit. Já bych to dal dohromady a na dané adresy bych poslal adresy protějšků, pokud by žádost byla oboustranná.

 

Mám pocit, že pokud by se lidi přímo neznali, mohlo by to být hodně anonymní. Nesměli by se samozřejmě přihlašovat klasickým způsobem, ale pokud by mi napsali z té nové adresy, že se hlásí a poplatek za pronájem místa a něco PaPu by se platilo na místě a...  snad by to šlo.

 

Má cenu se do toho pouštět?

Zobrazení: 239

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Mně to nepřijde úplně marné. Každopádně za vyzkoušení se nic nedá, nemáme co ztratit...
Vzhledem k tomu, že jsem ale neviděla seznam zúčastněných
..chápu, je to malinko předčasné :-)...
tak nemůžu říct na 100 % mé ano nebo ne..Kdyby tam byli muži, které neznám, tak bych přišla určitě. V opačném případě by mi to přišlo trochu komické :+D.
Speed dating v rámci možností PaPu jsme s několika lidmi párkrát probírali a je pravda, že by ten klasický SD měl být modifikován pro PaPí potřeby, nicméně není vyloučeno, že by to nemohlo fungovat. Každopádně SD nemá smysl pro lidi, co se již znají a tak pro pravidelné návštěvníky PaP akcí to přidanou hodnotu nemá. Nicméně dokáži si představit, že bychom dělali PaP SD pro PaPí nováčky, kterých máme k dispozici několik stovek. Takže můj názor zní - jestli se do toho chceš pustit, já jsem pro, pojďme dohodnout SD modifikaci a hurá do toho. Teď už jen, co na to říkají ostatní :-)
Když objednáš hezké počasí, zkusila bych i trávu :o)....
Bude to znít neuvěřitelně, ale já Dana znám také....my dva tedy možná ukázkově předvedeme právě to "pasivní povídání"....a vysvětlíš mi Dane, co si pod tím mám jako představit ? :+D

Možná by nebylo na škodu, kdyby se do této diskuse zapojil také někdo, koho ještě neznám..

Martine, kde je těch zmiňovaných "několik stovek" ?? Nechtěj, abych si myslela, že se nás bojí a proto se někde schovávají.... :-))
:-)
Já myslím, že PaP a RR jsou postavené trochu protichůdně. RR je o tom chci se seznámit, ale nemám čas pořád někam chodit. Využiju šance přijít na 1 místo, potkat 10 (?) potenciálních protějšků a za hodinku (?) odcházím s tím, že většinu těchto lidí už nejspíš nikdy neuvidím.

PaP přišel s tím poznat nové nezadané (dnes už i zadané) lidi, seznámit se a odcházet s tím, že většinu lidí uvidím ještě mnohokrát. Potenciálního partnera si nemusím vybírat za pár min. a vím že potkávám mnoho nezadaných lidí (tedy potenciálních partnerů).

Možná by stálo za to udělat RR jako 1. akci pro nováčky? Jinak se totiž domnívám, že účastníci budou o svých protějšcích vědět mnohem víc, než co by si stihli během RR sdělit. A pak to opravdu nemá cenu.
Díky za názory. Nějak mi z toho plyne, že by šlo rychlé rande udělat pro (naprosté) nováčky s tím, že všem, kterým to nevyjde (a taky ostatním), se doporučí zapojit se do aktivit PaPu co nejkomplexněji, protože tím získají druhou, třetí a spoustu dalších příležitostí, poznat i jiné lidi a poznat je mnohem lépe.
Osobne si myslim, ze RR a PaP akce nejsou moc - jak se rika - kompatibilni. Speed-datingy existuji, kdo ma o ne zajem, at do nich jde ... vtip je opravdu v tom, ze tam nikdo nikoho nezna a nejspis /a radsi/ ani neuvidi - a pokud vim, tim "ulovkem" z RR je kontakt na nekoho, koho jsme videli jen par minut.

PaP jde jinym smerem, vytvari komunitu, ve ktere je to kontaktovani prirozenejsi, prave to ho dela tak popularnim. PaP nic "neurychluje" :-)
proč to nezkusit? někde venku - to je skvělý nápad, místo u stolu se bude sedět pod stromem:) a nemusí to být jen pro úplné nováčky. ne každý, kdo je tu už nějakou dobu, tu zná každého. a když tam budou nováčci, tak se ji lidi, co tu jsou třeba rok, můžou se seznámit s někým novým. jasně, za deset minut se nepozná, jestli s tím kterým chci chodit (ale třeba může přeskočit jiskra:), ale můžu vědět, s kým bych se ještě ráda viděla a pak se uvidí
100 % souhlas.

A na adresu pánů:
PAIA a RADEK S...staré čínské přísloví: " když někdo tvrdí, že něco nejde, ať nechá na pokoji toho, který to dělá"
Když někdo nechce slyšet názor druhého, ať se neptá.

:-)
Mám PaP ráda právě za tu přidanou hodnotu, že se jde na nějakou akci (sport, kultura atd) a tam je možnost při té příležitosti potkat nové lidi a nenuceně se s nimi bavit. Mně osobně jen povídání s neznámými lidmi nebaví a neláká, protože tomu právě chybí ta nenucenost... :-( Jak píše Pavel - PaP je právě jiný a to mě baví. Ale je to jen můj názor. Pakliže má někdo chuť to zkusit, proč ne :-) držím palce
Marku, bezva nápad. Za sebe jsem jednoznačně PRO to zkusit :D

1. může to být legrace

2. i pro lidi, kteří se znají to může být přínos, protože jsou i tací, kterým se třeba někdo líbí a z obavy odmítnutí přešlapují na místě a dotyčného neosloví nebo nevyjádří své sympatie. Zde by se vidělo, zda jsou sympatie oboustranné a pokud ne, (použiji Danův slovník) nebude to tolik bolet :D Kritika, že za deset minut nikoho nepoznám je lichá, protože zde nejde o to, aby se dva hned k sobě stěhovali a sepisovali předmanželskou smlouvu, ale aby se anonymně vyjádřily sympatie :D

Venkovní akce by mohla být super :D

© 2024   Created by Martin (PaP).   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby