Akce je vypsaná na

http://www.prijdapotkej.cz/events/praha-cimrman-serie?rsvpConfirm=1

 

Je to neuvěřitelné, ale jsou mezi námi i tací, kteří dílo českého giganta dostatečně neznají. Naštěstí existuje řešení.

Jít společně do divadla je téměř nemožné, tolik lístku neseženeme, ale..

mnozí z nás mají v legálním držení jednotlivá představení na DVD, která lze bez porušení autorského zákona použít pro potřeby výuky.

Takže navrhuji, abychom uspořádali nějakou tu výuku. Mám téměř každé pondělí, středu a pátek od 17:00 k dispozici učebnu s dataprojektorem a notebook, který je s ním kompatibilní. Je to v Dejvicích na VŠCHT Praha. A před každým promítáním bychom si mohli říct něco o méně známých aspektech Mistrova života a po promítání udělat diskuzi, takže to rozhodně výuka bude.

Pro první promítání navrhuji např. rozebrat dílko Vrt (pokud si nevzpomínáte, začíná takhle - Pln skvrn z mlh vtrhl vlk v tvrz Krch skrz strž. Plž zdrhl, mlž zmrzl, plch frnkl skrz strž...)

Zobrazení: 114

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

nejaky patek by byl fajn.
vse ostatni mi brani schopnost druhy den ucit :P
Nápad famozní, doufám, že se této lekce budu moci účastnit, neboť ač tohoto giganta mám rád, jsem jedním z těch neznalých...
:-) Dobrý nápad. :-)
Bohužel mívám čas až od 18:30.
Určitě mám zájem, termín bych snad zvládl.
Hmmm ze bych se zas jednou podival na svou alma mater za ucelem vzdelavani a nikoliv prace, jak je tomu v soucasnosti celkem casto? :o))) Koukam svet je fakt malej.
Pátky jsou fajn, ráda přijdu!
Výborný nápad! Za mě po, st, pá od 18.15 a výše :-)
Ahoj Klaro, akce je vypsana a pokud to stihnes do cca 18:20, prijdes jenom o mou uvodni prednasku o novinkach z oblasti Cimrman a malirstvi :-)
Ahojte Cimrmanovci :)
Jsem pro vitam take cas po 18h.
Krasny den vsem :)
Misa
Ahoj všem, časovému posunu začátku akce se nebráním, ale pokud začneme v 18:30, konec bude někdy po osmé a to už je na pátek a školu docela pozdě. Ovšem tohle je konstruktivní nápad, což takhle přesunout akci do Komunitního centra Matky Terezy na Háje. Je to hned u metra (cca 3 minuty pěšky), je tam možnost parkování a promítací sál má kapacitu 60 lidí s tím, že kromě projektoru jsou tam i reprobedny, takže bude slyšet. Vím, že se tam občas promítají i filmy v rámci filmového klubu. A budou chtít jenom symbolické vstupné - tak 20-50 Kč za jednoho. A navíc podpoříme mou farnost, která musí měsíčně splácet 320 000 Kč na úvěr, díky kterému se KCMT opstavilo.
Teď zrovna o víkendu jsem si cestu do Rakous zpříjemňoval poslechem Mistrovy geniální tvorby, takže jsem celkem naladěn k tomu přijímat další znalosti. Například dílko Vrt mě zatím zcela minulo. Tak už pouze kdy, kde a v kolik :-) Mohu-li ještě přidat svůj bezvýznamný názor, tak raději pondělí-čtvrtek, páč víkendy vč. pátečních večerů trávím v Praze hodně zřídka....
Vrt je relativně známý, ale ne jako dílo Mistra. Napsal jej ve vlaku cestou ze Severního pólu. Přesněji vysázel jej ve vagonu třetí třídy písmeny vyřezanými do brambor (2. jakost) na na toiletní papír odebraný ze záchodků v 1. třídě. A pojí se k němu i další zajímavé skutečnosti :-)

© 2024   Created by Martin (PaP).   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby