Děkuji všem za aktivní účast, bylo to nečekané a potěšující, po zkušenostech z předchozí přednášky, kdy se náš sešlo jenom šest.

A pro ty co mohli přijít a nepřišli, něco z programu, aby přišli příště.

Začali jsme včas, sice ne všichni, ale takových šest nás bylo a než skončily příspěvky, které předcházely vlastnímu promítání, dostali jsme se na krásné čílso 17, které už téměř přesahovalo kapacitu salonku.

Moje úvodní příspěvky byly trochu rozpačité, protože jsem si je sice pečlivě připravil, ale v den prezentace ještě pečlivě smazal, atkže jsem musel lovit z paměti, o čem vlastně byly. Ale představení Cimrmanovy kriminalistické techniky "rekonstrukce činu" se mi snad celkem povedlo a s teorii solipsizmu mi pomohli zkušení znalci mezi přítomními. Jejich znalosti pak otestovala i Míša a byli jsme připraveni na promítnutí originálního DVD.

Ovšem jaksi bylo pořád ještě dost času do avizovaného začátku promítání v 19:30, takže další příspěvek, tentokrát na téma fyzických trestů v Cimrmanově koncepci pedagogické šesterky.

A pak promítání, které ani nemohlo dopadnout jinak než výborně, protože Vražda v salonním kupé, v podání jejich originálníh intrpretů  "je prostě famózní" (cit. z kritika Vintra v Rozhledech k dílu umělce Žíly).

 

A nakonec ještě Štěpánův aktuální příspěvek k vlivu velikosti ledové kapky na bruslení s konsekvencí na výborné výsledky týmu Německa na současném MS v hokeji. Výborné!

 

Takže ještě jednou dík všem přítomným a doufám, že přidáte i své komentáe, abych zjistil, jestli můj dojem není totálně zkreslený,

 

Marek

Zobrazení: 100

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Ahojky, témata a všechny příspěvky byly úžasné jako vždy, opět se to moc povedlo a myslím, že se všichni výborně bavili. Doufám, že bude další pokračování a moc se na něj těším. Marku, děkuju za další skvělý večer :)
Se zpožděním díky za pohodový večer. Bylo fajn společně posedět a shlédnout divadelní klasiku. Je jasné, že Marek je téměř profesionální řečník a nezastaví ho ani ztráta podkladů :). Díky za zorganizování a vlastní příspěvky a doufám, že se něco podobného bude konat i příště.

Já si ty podklady opravdu smazal. Oba dva příspěvky, které jsem si napsal asi dva týdny předem a kde jsem měl i část WienerNeustadt Zeitung, ve kterém se psalo o neslavném konci Cimrmanovy rekonstrukce činu. Taky proto jsem měl takový problém s propojením teorie externizmu a dvojkového internetu s vyšetřovací technikou JdC.

Díky za povzbudivé ohlasy, snad se zase za rok někde u Mistrova díla sejdeme.

© 2024   Created by Martin (PaP).   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby