Díky všem, kteří se odhodlali mrznout a moknout a vyrazili se mnou na první cyklovýlet. Byli jste perfektní a snad vám to oplatím tím, že další výlet bude ještě více vhodný "pro všechny".

 

Myslím, že v Česku je tradice, že dívka má být na prvního května políbená pod rozkvetlou třešní. Takže co byste řekli na tohle:

 

Cyklovýlet 1.5.2010

sraz - pod barandovským mostem (u vody) na Hlubočepské straně.

cíl - pod barandovským moste na Branické straně (případně až pod Vyšehradem, nebo na metru Staroměstská nebo v nějaké hospodě někdě mezi nimi (když jinak nedáte :-(

Trasy:

1. pěšky přes most (nedoporučuji, je tam spousta aut a nedá se dýchat)

2. podél vody k přívozu Lahovičky-Modřany, přívozem na druhou stranu a do cíle (cca 10 km)

3. od přívozu dále do Radotína, přes most, do Zbraslavi, přes městskou část a další most a podél vody po cyklostezce do cíle (cca 18 km)

4. z Radotína do Černošic, přes most, Lipence - Zbraslav, přes městskou část a další most a podél vody po cyklostezce do cíle (cca 24 km)

5. přes Černošice do části Mokropsy, lávkou u železničního mostu, po žluté a přes vesnici ke kostelu, po zelené do Jíloviště, po červené do Zbraslavi, přes městskou část a další most a podél vody po cyklostezce do cíle (cca 35 km)

 

Vzdálenosti jsou jenom orientační, za dva týdny plánuji projet tu extrémní trasu a změřit to přesněji.

 

Kopec je ve Zbraslavi a pak samozřejmě na nejdelší trase.

 

Teoreticky bychom se mohli všichni sjet na cyklostezce ze Zbraslavi, skoro by odpadlo čekání se - jede se furt podél vody a kdo cítí, že potřebuje zkratku, prostě odbočí a případně se nechá dojet a snad bychom mohli opět vyrazit i ve dvaceti či více lidech.

 

V optimálním případě by navíc každá dáma losem získala gentlemana, který by se o ní staral (odvezl rozumně velkou bagáž, poskytoval fyzickou a morální oporu) a byl by k dispozici i pro májový polibek pod rozkvetlým něčím, pokud by dáma svolila.

 

PS. Mnozí můžete samozřejmě mít oprávněný pocit, že i nejdelší trasa je krátká. V tom případě vězte, že já budu vyrážet od Opatova po cyklostezce přes Kunratický les, Krč a Braník (cca 10 km) a pokud se někdo někde připojíte, prodloužíte si to.

Zobrazení: 70

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Jasně, máš pravdu. Asi fakt budu muset přestal učit, nikdo mi nerozumí, akorát studenti si to zatím ještě netroufají říkat. :-)
Včera jsem třikrát ze čtyř špatně popsal místo srazu či trasu, přestože se mi zdálo, že mluvím naprosto srozumitelně
Simča by šla, ale jen na líbání :))
Pokud by bylo hezké počasí a chtěl by se přidat někdo bez kol, dal bych kromě začátku i návrh na konec akce a procházející se by tak věděli, v kolik odkud vyjít. Cyklostezkou ze Zbraslavi do Modřan chodí hodně lidí (a ještě víc jich jezdí na in-linech). Dál už to není těsně podél vody, ale taky celkem pěkné a od přívozu pod Branický most je to asi 5 km. A kdyby vyšli pěší od zastávky autobusu Lahovičky, mají to k přívozu 700 m, přívoz je na pražskou lítačku a přes řeku do Modřan mu to trvá necelé dvě minuty.
A co udělat nějakou pap procházku? Když by se to ještě vyhlásilo jako akce i pro PaPáčí ratolesti, pak by bylo jistě víc lidí k zapojení, tempo ne tak ostré a ne tak dlouhá destinace... (já bych vzala čtyřnohého salámka).
Třeba na Zbraslavi je zoopark: http://www.ententyky.cz/vylet?id=70 Zoopark je pak prý i v Chuchelském háji a v Břežanském údolí.
Na procházky nejsem, ale věřím, že když vypíšeš diskuzi, ozve sa spousta zájemců. A jelikož se snažím jezdit hodně po turistických cestách, dalo by se domluvit, že se cyklisté a pěší někde potkají, posedí, dají si limču a zase se rozejdou.
Jo a ten zoopark na Zbraslavi a v Břežanském údolí, to je ta samá věc.
Takové setkání na rozchodnou :-)

© 2024   Created by Martin (PaP).   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby