Máme za sebou druhé klání v Dixitu, ve kterém jsme si zahráli více a déle, než v tom předešlém.

Jelikož jsem pár dní po minulém deskohraní sehnal Dixit 2, což je rozšíření původního Dixitu o nové obrázkové karty, vzniknul nápad zahrát si Dixit na dvou stanovištích. Vyžadovalo to výrobu ostatních herních prvků, která mi sice zabrala veškerý volný čas posledního týdne, ale výsledek myslím stojí za to ;-). Akorát králíčky zkusím udělat ještě menší, snad to půjde.

Tentokráte jsem doma vlastně nic nezapomněl (kromě papíru na výsledky :-), ale pro změnu jsem nebyl úplně v pohodě zdravotně, takže jsem velice uvítal pomoc zkušených spoluorganizátorek Jany a Zuzky a už skoro spoluorganizátora JiříKa. Díky.

Organizačně večer probíhal vcelku v pohodě. Prostory v baru byly připraveny přesně podle požadavků, přítomná obsluha a pan spolumajitel vstřícní a pohodoví. Za tohle má bar 1* (jednička s hvězdičkou ;-). Osobně bych možná v zadních místnostech uvítal více světla, ale to nebylo nijak tragické. Trochu horší byla cirkulace vzduchu, což je vzhledem k prostoru pochopitelné. Prý se ale pracuje na zlepšení a během týdne by měla být nová klimatizace, takže pak i tenhle drobný nedostatek odpadne. Pořád se všude píše, jak si má člověk hledat na všem to pozitivní, takže mě se ta vyšší teplota docela líbila, rychleji se mi rozpouštěl led v pití :-D.

Úvodní výběr vstupného a rozdání herně-konzumních lístků proběhlo rychle a myslím, že se ten systém osvědčil. Nakonec na účtu zbyla jenom jedna Cola, což je akceptovatelná ztráta. Díky Stanislavovi a Martě za pomoc při její eliminaci. Pozitivně vidím i větší míchání hráčů při změně her.

Akce "objednávka pizzy" snad taky proběhla ke spokojenosti všech (nikdo si nestěžoval :-).

A hrálo se, hrálo se hodně, hrálo se dlouho. K tomu asi není potřeba nic dalšího psát. Příště možná malinko zrychlíme tempo pro Šestá bere.

Síň slávy (výherci): klasický Dixit s 26 body vyhráli Peter a Petr, se stejným skóre vyhrál Jirka s Terezou "japonský" Dixit 2 a Jirka byl navíc k neporažení při Šestá bere.

Doufám, že jste si večer užili. Díky všem, kteří se již v tomto duchu vyjádřili. To je pro organizátory vždycky příjemná věc :-). Do diskuse uvítáme jakékoliv nápady, náměty, hodnocení atd. Že vaše "dopisy" v koši nekončí dokazuje třeba změněný herní systém. Pokud jste byli na obou Deskohraní, prosím i o srovnání prostorů a právě herního systému (lepší/horší, líbí/nelíbí atd.)

Na závěr jeden nábor: trochu časově nezvládám "technické" organizování (domlouvání termínů a lidí, správu účastníků, zajištění akce na místě atd.) a pro další Deskohraní by se hodil někdo, kdo se v organizování vyžívá a není moc na deskovky :-). Někoho, kdo se o nás všechny postará a odměnou mu bude náš nehynoucí vděk. Najde se někdo takový?



Zobrazení: 96

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Velký dík Tritolovi za zorganizování této akce. Moc mě to bavilo a to i přesto, že Dixit jsem jednoznačně prohrála - třeba to bude mít vliv na jiné oblasti mého života (dáváš Tritole nějaké záruky??:)

Já jsem se vážně bavila a vůbec jsem si nevšimla, že poněkud méně cirkuluje vzduch (fakt to tak bylo?), mně bylo příjemně.

Díky i Zuzce, Janče a všem zúčastněným - moc příjemný večer a ráda přijdu příště zas!
Vše je bez záruky, ale často se v mé blízkosti děje něco nepravděpodobného, takže kdo ví... :-)
Tritole fakt díky, bylo to skvělé!!! Takhle dobře jsem si už nezahrála ani nepamatuji. I všem ostatním, co se podíleli na přípravě.
Ahoj Tritole,
Byla to má první nesportovní akce a tak jsem si nebyla jistá, jestli mě to vůbec bude bavit. Bylo to nad mé očekávání ... prostě super. Díky, Lucie
všem se omlouvám, nestihnu zítra přijít. David
Kdyby jenom králíčky... ;-)
Dík.

Nad neorganizovanou třetí hrou se zamyslím. Zatím vidím úskalí v tom, že někdo by si něco nezahrál, takže by to asi nebylo a úplně náhodné losování.
Ahoj Tritole, děkuji bylo to pěkné. Díky za zorganizování. Jana
Přidávám se k velké chvále Tritola a jeho pečlivé organizace :o)

Jsem pro Zuzčin návrh, aby třetí hra byla dobrovolná, aby byl čas i popovídat.
Díky všem za hru a hlavně díky Tritolovi :-)
Ahoj všem deskáčům,
díky za prima večer strávený s vámi při mé oblíbené hře Dixit, bylo zajímavé sledovat vaše asociace a myšlenkové pochody. Moc se taky všem omlouvám za drobné přehmaty v bodování, ale dycinky jste to odhalili, tak jsem snad nikomu, byť neúmyslně, neuškodila :-).

P.S.: Tritole, klidně to příště vezmu za Tebe, aby jsi si mohl taky zahrát, jen potřebuju organizační školení :-)
Příště si nezapomeň svoje americké počitadlo :-D

© 2024   Created by Martin (PaP).   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby