Zaskakuji za Fugase, organizátora akce a zápisek z akce napíšu já, účastník akce.

Akce se konala 9. až 10. června 2012, náplní akce bylo sjíždění Sázavy ve dvoumístních lodích - kánoích se startem v Čerčanech, s přerušením sjíždění a s přespáním v Týnci nad Sázavou a s cílem v Pikovicích. Toť původní plán, nicméně ne všechno probíhalo podle plánu ;-). Účastníků akce bylo 12, 6 lidí z PaP, ostatní se zřejmě domluvili přes Facebook.

Dopoledne 9.6. jsme se všichni sešli na nádraží v Čerčanech, kam všichni dorazili vlakem. V blízkosti řeky Sázavy proběhla příprava a vyrazilo se.

Pokud by někdo měl mít obavy z toho, že takováto akce je nějakým závoděním, toho ihned potěším - je to totiž přesně naopak. Do Týnce jsme dorazili těsně před osmou hodinou večerní - cca dvanácti kilometrový úsek jsme tak jeli takřka celý den, s řadou zastávek v různých restauračních zařízeních, které byly v blízkosti řeky Sázavy. První den bylo krásné počasí. Druhého dne jsem se již nezúčastnil, prý ale bylo hnusné počasí - pršelo a sjíždění předčasně skončilo již v Kamenném Přívozu namísto Pikovic.

Jelikož jsem se na vodě ocitl takřka poprvé v životě, nevyhnul jsem se několika problémům a dalším zkušenostem, které nyní využiji pro napsání několika postřehů pro ty, co by také chtěli vodácký výlet poprvé zkusit:

1. Opravdu, ale opravdu nehrozí, že byste se utopili :-). Takřka to nehrozí bez vesty, s vestou je to tedy už tuplem vyloučené.

2. Během sjíždění se hodně chlastá, pro abstinenty tak sjíždění moc vhodné není. Leda že by jeli jen samí abstinenti :-).

3. Nějaká drobounká zranění (oděrky a tak) určitě utrpíte, berte to na vědomí.

4. Ignorujte fakt, že hlásí zataženo a přesto se namažte silným krémem na opalování. Jinak se s největší pravděpodobností velmi silně spálíte.

5. Ideální oblečení na vodu jsou lehké kraťasy a triko s krátkým rukávem anebo plavky a běžná sportovní obuv. Je nutné mít alespoň 1x náhradní obuv a 1x až 2x náhradní oblečení k tomu, které má účastník na začátku akce na sobě.

6. Všechnu nevodotěsnou elektroniku nechte v barelu anebo ji mějte ve vodotěsném obalu, jinak ji s největší pravděpodobností utopíte.

Několik fotek z vodáckého výletu je zde.

Sakra, to je dlouhý :-).

Zobrazení: 115

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

To je vlastně fakt, třeba např. já moc nechlastal. Přesto... výlet je asi vhodný až pro nějakého tolerantnějšího abstinenta :-).

Díky za pochvalu. Přiznám se, že jsem měl tedy rozporuplné pocity z výletu chvíli poté, co jsem jej absolvoval, ale pak nějak zpětně jsem si uvědomil, že to bylo fajn :-).

© 2024   Created by Martin (PaP).   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby