http://www.febiofest.cz/cs/

 

Navazuji na nahozené téma ohledně filmových festivalů: vzbudilo to zájem, ale abych zamezil zmatkům, obecnou diskuzi jsem uzavřel a otevřel další - pro konkrétní fesťák.

 

Zde je místo pro lidi, ať případně uvedou, kdy a na co se chystají - a bude tedy prostor pro setkávání. Já z toho nedělám akci, ale pokud se někdo na to cítí, klidně do toho :-)

 

Tento festival asi každý zná ... netřeba psát víc. Prostor pro setkávání.

Zobrazení: 110

Přílohy:

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

1. ano, 2. ano ! Dobre jsi vybrala , Katko :-) tesim se
sam nevim, jak to je, lonsky rok jsem byl v cizine a ff zmeskal ... jeste to vysondujem. ale urcite se vyplati vyslat hlidku na predprodej ...
17.3. bych mohla být u předprodeje. Sice naprosto nesnáším čekání ve frontě :)) ale za dobrý film je potřeba bojovat!! ;)
budu s tím počítat
Já se rozhodně přidám! Jdu studovat nabídku a konzultovat to s diářem ;)
Katčin výběr tatkéž chválím :) jen nevím, jak skloubit odjezd do Rokytnice a páteční kino, he...

Kromě zmiňovaného mě velice zaujalo toto:

Nic osobního / Nothing Personal

Popis filmu: Anna je mladá žena putující z Amsterdamu do Irska. Na cestě se nekompromisně vyhýbá lidské společnosti. Na ostrově daleko od lidí potkává ironického a vzdělaného Martina. On vaří, ona pracuje na zahradě a uklízí v domě. Ani jeden nechce změnu ve svém způsobu života, proto se domluví, že jejich vztah nebude osobní. Chvíli trvá, než se Anna rozhodne opustit svůj stan a stolovat s Martinem v kuchyni. Jeden druhého nemůže moc dlouho přehlížet. Každý jiným způsobem začínají původní úmluvu porušovat. Zatímco Martin odjíždí na adresu Annina bydliště, Anna se přehrabuje v jeho věcech. Nekonformní příběh o hranicích samoty a potřebě blízké osoby je umocněn kamerou navozující pocit klidu a izolace.

30.3. 2010 18:00 Cinestar Anděl, 12. sál

http://www.febiofest.cz/cs/film/nic-osobniho?id=2009015
Tak jsem si pěčlivě přečetl všechny popisy filmů a ačkoli Katčin výběr se mi zdá skvělý se silnými příběhy, tak po přečtení Aniččina výběru se přikláním k tomuto. Ta poslední věta, to je pro mě vělké lákadlo "Nekonformní příběh o hranicích samoty a potřebě blízké osoby je umocněn kamerou navozující pocit klidu a izolace."

Nicméně rád půjdu na jakýkoli film a pokud někdo bude kupovat lístky, myslete prosím na mě :D

Děkuji :D
beru i tenhle film :-) no nejak takhle jsem si to predstavoval, kdyz jsem otevrel to Forum: ze si budeme vymenovat tipy na zajimave filmy ... to je obohacujici.
Mě nalákala taktéž poslední věta ;) + trailler (a slečna má takové pěkné jméno;) Den před předprodejem vás všechny kontaktuju a udělám závazný soupis lístků :)
dobrý nápad, michal by tam jistě byl včas ;)) (rejp, rejp)
Ahoj všem,

zajímavé výběry...já bych chtěla vidět film "Nic osobního", protože se mi líbí popisek.

Když jsem prošla program, tak mi padl do oka ještě tento:

Nebude to asi nějaký extra dojemný či hluboký příběh, ale po obrazové stránce mi přijde velmi zajímavý a proto kromě popisku doporučuji zkouknout i kraťoučké video úplně dole. Hlavní hrdinka je pořádné éro, takže nudné by to být určitě nemělo.


Pepperminta / Pepperminta



Popis filmu: Debut vizuální umělkyně Pipilotti Ristové zkoumá možnosti hraného filmu. Hlavní hrdinka Pepperminta se rozhodne žít beze strachu a pomáhat od něj i svým blízkým. Vydá se proto zkoumat svět. Spolu s ní autorka prověřuje nezvyklé úhly kamery, podněcuje divákovu představivost a snaží se jej strhnout k novému pohledu na film. Vizuální styl inspirovaný dětskou imaginací, barevností a světem pohádek vychází z výtvarné tvorby autorky. Anarchie v jednání postav a dadaistická hra, kdy vše je dovoleno, připomenou Sedmikrásky (1966) Věry Chytilové, které ale v důsledku jiné doby skončily sebedestrukcí hlavních hrdinek. Barevná férie Pepperminta vyústí v happeningovou smršť. Protagonistka svým pozitivním pohledem na svět promění i okolí.

Termin: 1.4. 19:45 Praha | Cinestar Anděl | 8. sál, Rádio Impuls - V hlavní roli dítě


K zakoupení lístků:
- můžu participovat pouze v období polední pauzy cca 30minut, max. hoďku, pak se budu muset vrátit do práce
- myslela jsem to tak, že kdyby ten dotyčný(á), co tam stojí si chtěl např. odskočit na wc, cígo apod. :-)
- bohužel pracuju do 17:30 hod...
- určitě budu chtít na tyto dva filmy mininálně jeden lístek
Suma sumárum:

Katka: Miluji tě, Philipe Morrisi - 26.3. 21:00, Precious 1.4. 20:00
Pavel: Miluji tě, Philipe Morrisi - 26.3. 21:00, Precious 1.4. 20:00, Nic osobního 30.3. 18:00 ????
Verdana: Nic osobního 30.3. 18:00 (tento termín??), Pepperminta 1.4. 19:45
Chupi: Nic osobního 30.3. 18:00 + ???
já: Nic osobního 30.3. 18:00 + možná ještě něco ;)

ještě NĚKDO se přidá nebo ještě někdo si NĚCO přidá? :) jdu kupovat lístky na předprodej zítra ve 13:00 na Anděl...

© 2024   Created by Martin (PaP).   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby