Další půlrok je pryč takže je tu další velká cyklojízda. :o) Kdo bude chtít má příležitost naplnit trochu pozměněné heslo - Přijeď a Potkej. Účastníků bývá každoročně několik tisíc, takže sami tam určitě nebudete. Pokud bude zájem je možné domluvit konkrétní malé místo a čas srazu, abychom se našli. Jestliže se vám nechce na kole či jiném nemotorovém dopraním prostředku, na festivalu snad bude dost zábavy i pro pěší.

 

V sobotu 24. září proběhne už šestý ročník pouličního festivalu Zažít město jinak. Ve stejný den proběhne Velká podzimní cyklojízda. Vyjede z Rumunské ulice, která je součástí centrální festivalové zóny na Vinohradech. Sraz je ve 13:00 hodin, ale můžete přijet už dřív a dát si oběd. Program v Americké a Rumunské ulici je připraven od 10:00 hodin až do večera. Přes centrum města se peloton cyklojízdy přesune na Letenskou pláň, odkud se můžete jet podívat do ostatních festivalových zón ve Vršovicích či na Břevnově nebo se vrátit zpět na Vinohrady.

 

Co jsou cyklojízdy

Cyklojízdy jsou spanilé barvité jízdy cyklistů, koloběžkářů a dalších bezmotorových prostředků městem, které vyvolávají v ulicích vlnu pozornosti. Pražské cyklojízdy jsou především:

Oslavou svobodného pohybu po městě, festivalem, setkáním, příležitostí zažít pražské ulice na chvíli jinak.
Podnětem k širší diskusi o cyklistice jako o zdravém a ohleduplném způsobu dopravy po městě.
Jasnou podporou a silným argumentem pro ty, kdo za městskou cyklistiku lobbují na magistrátu a dalších úřadech.
Cyklojízdy se pohybují pomalým tempem po nenáročné trase, aby se mohly zúčastnit i děti a fyzicky méně zdatní lidé. Jsou bezpečné – cyklojízda vytváří bublinu, která chrání své účastníky před automobily, v posledních letech i za ochotné asistence policie.

Více na: http://www.cyklojizdy.cz/

nebo http://www.auto-mat.cz/

Zobrazení: 74

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Škoda, zrovna na sobotu jsem naplánoval úplně jinou akci. Snad jindy.

© 2024   Created by Martin (PaP).   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby