Tak jsem se právě vrátil z Helloweenské párty aneb z největší dnešní párty svého druhu v Evropě, jak bylo řečeno v mém úvodním "projevu" :-) Na párty se sešlo více než 110 členů PaP, čímž padl další návštěvností rekord a musím říci, že to byla už pořádná skupina.

Jelikož se jednalo o první takto velkou párty, měla nás naučit, co se účastníkům bude líbit, co méně a co vůbec. Mně se párty moc líbila, velmi jsem si cenil takto vysoké návštěvnosti a v mých očích jsem viděl dva body ke zlepšení do příště. Jednoznačně musíme přilákat více kluků, protože ačkoli to byl dnes pro kluky ráj (a nechápu, jak si to mohl někdo vůbec nechat ujít :-) ), tak by bylo vůči holkám spravedlivé, aby i ony měly příště více na výběr. Druhým bodem pro zdokonalení jsou pro mě "rozjížděcí" aktivity pro nováčky. Je pravda, že v takto velké skupině jsou jako ryby ve vodě lidé spíše extrovertní, ale pro více nesmělé účastníky-nováčky by několik řízených komunikativních aktivit neškodilo.

Co se mi ale na párty také velmi líbilo, byl naprosto ukázkový přístup kuřáků k vyhlášené nekuřácké akci. Dodnes jsem si myslel, že kuřáci jsou natolik sobectší, že nebudou schopni tolerovat nekuřáckou párty, ale takhle vstřícný přístup PaP kuřáků by měl vejít do dějin. Děkuji tedy moc za kouření venku a děkuji za nevyřčení jediného zlého slova na adresu nekuřáků. Odměnou pro mě je, že toto byla moje první párty v životě, po které nemusím nechávat oblečení zavřené na půdě a nemusím si ve čtyři ráno mýt znovu vlasy.

Co říkáte na první takhle velkou párty vy a jak se vám líbil/nelíbil zákaz kouření?

Zobrazení: 244

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Ahoj Allie,
na akci jsem nebyl, ale Tvým pocitům se moc nedivím. Já jsem se za ty 4 měsíce, co PaP existuje účastnil mnoha akcí a musím říct, že Quido má naprostou pravdu v tom, že na menších akcích (což byly donedávna všechny) nebyl problém si pamatovat jména účastníků a hlavně nikdo ani nemohl být opodál, protože jsme seděli u 1 stolu, hráli na 1 hřišti nebo se jinak drželi na 1 místě. I já coby "starý PaPák" mám obavy s mega akcí, kde nebudu nikoho znát, nikoho si nebudu moc pamatovat a s většinou lidí ani nebudu mít příležitost si popovídat. Ale někomu třeba takové akce vyhovují?

Poradím Ti zkusit pro začátek nějakou menší akci, zrovna tento pátek je v plánu akce pro nováčky a cílem je právě to, aby se nováčci přestali cítit jako nováčci.

Co se týče cen, tak ty jsou ve Žlutých lázních pořád stejné a k poměru mužů a žen, s tím je problém pořád. Ale v tom bys mohla pomoct i Ty. Poznej pár kamarádů a pak je jako své přátele pozvi na další akci. Určitě se najde aspoň 1 gentleman, který neodmítne a když to udělá každá žena zde, bude mužů dost :-) (Tedy pokud všechny nepozvou jen Marca!!!)
Ahoj, souhlasím s negativním názorem. Byla jsem poprvé a zklamalo mě to. Všichni se znali z předešlých akcí a zhlukovali se ve skupinkách. Baterku jsem si sehnala, noční taneček žádný. Hudba 80.a 90. léta byla ve skutečnosti 60.léta a moderní dance. Hrát ploužáky při poměru 1muž na 10 žen je podle mě taky mimo. Kde toho DJ sehnali? Ceny pití byly opravdu velice drahé, 1a půl dcl vína za 65! Pro mě jediné pozitivum, že se uvnitř nekouřilo. Poučení, zkusím menší akci.
Ahoj,
průběh akce nelze vždy plně ovlivnit, ale jak jsem psal už Allie, zkus menší akci, třeba už teď v pátek. Nebo bowling ve čtvrtek, tam totiž (vzhledem k velikosti herny) nikdo jiný než PaPáci ani být nemůže a věř že tam určitě sama sedět nebudeš! I kdybys nebyla mezi hráči, fanoušky jistě nikdo nevyhodí :-)
Tak Ti nevím Modroočko, ale mám pocit že jsi to svým komentářem docela vymňoukla. Na začátku sice píšeš, že má každý právo na svůj názor, ale dál už jsi se pod tlakem vyjádřit se za každou cenu pustila do solidního sjíždění a poněkud pejorativního a světového oslovování "Allie and company". Chtělo by to víc empatie a pak bys třeba mohla připustit, že i upřímný kritický komentář může přispět k dalšímu zlepšování akcí. Přeji vše dobré :)
Ahoj Modroočko. Zdravíš jen komunikativní PaPáky? Tak to si nejsem jistá, jestli na mě při své komunikativnosti někdy skutečně promluvíš. :-) Věř, že i "ostřílení" PaPáci můžou mít trochu problém sami se aktivně zapojit na velké akci. Mám za sebou nejednu PaP akci, přesto mě řada lidí, kteří se se mnou ještě osobně nesetkali, na této megaakci vyhodnotila jako nováčka. Tito pro mě noví lidé se mě ujímali podobně ochotně jako mí dobří známí z PaP, díky všem. ;-) Možná mám výhodu, že i když jsem malinko zdrženlivá (ač to tak tady na www úplně nevypadá :-) ), jsem ráda, když se můžu jít vyblbnout mezi přívětivé lidi, kteří se taky přišli vyblbnout, i když toho spolu třeba zrovna moc nenapovídáme a i když se situace "na bojišti" mění každým okamžikem. Zdravím všechny (v neposlední řadě Allie :-) ) a doufám, že každý si u PaP najde akce, které mu sednou, případně vymyslí a zorganizuje další akce, které sednou i dalším lidem. Ahoj
Moc děkuju za všechny reakce a zároveň i za odvahu napsat i negativní názor, protože v tom velkém počtu pozitivních reakcí to nemusí být úplně jednoduché. Abych celou diskuzi zrekapituoval, shrnu ji to několika bodů:

1) Bylo velmi oceněno vyhlásit akci jako nekuřáckou (lépe se dýchá, člověk nesmrdí, i skupinky kuřáků venku podporují komunikaci)

2) Velká akce má svá specifika a je dobré je při vyhlášení akce zmínit, aby každý věděl, do čeho jde a jestli mu zrovna tento tip akce vyhovuje. Jsou zde názory, že se někteří nováčci nezapojili do diskuze, zároveň však někteří oceňují, jak dobře byli přijati. Mám i velmi pozitivní názor od nováčků, kolik nových příležitostí k seznámení měli.

3) Poměr pánů vs. dam - většina PaP akcí je striktně 50:50 (viz. např. bowling, badminton, kulečník, diskuzní večery apod.), u velkých akcí toto bohužel jde zajistit pouze tím, že omezíme počet přihlášených dam na akci. Je ale otázkou, jestli není škoda dámy omezovat, protože do PaP se lidé chodí i bavit a je jedno, jestli s dámou nebo pánem. Ponaučení pro další akce - jasně deklarovat, zda bude poměr 50:50 dodržen či nikoli, aby se účastníci mohli rozhodnout, jestli jim toto vyhovuje či nikoli.

4) DJ - ano, kapitola sama pro sebe, ačkoli jsme několikrát (mockrát) opakovali, jakou hudbu hrát, DJ vše ignoroval. Nechápu. Příště vezmeme jiného.

5) Kouření barmanů a DJ na nekuřácké akci - koho jsem viděl, toho jsem upozornil, příště budu ještě důslednější již při domlouvání podmínek. Nápad, že půjde o nekuřáckou akci padl až při začátku akce, takže chápu, že to nedopadlo 100% dokonale a příště budu informovanost ještě lepší.

6) Raut - ačkoli byl raut připraven pro všechny účastníky a během akce dokonce operativně navýšen, četl jsem v diskuzi názor, že na někoho nezbylo. To svědčí o tom, že někdo snědl něco za někoho jiného a toto bohužel ohlídat nejde. Poučení pro příště - raut vůbec nedělat, zdá se být nevděčný jak pro návštěvníky, tak hlavně i pro pracovníky, kteří raut připravují a musí znenadání řešit navyšování, což je v noční hodinu velký problém.

7) Choreografie - původně měla být v tančírně, ale bohužel účastníci na akci přicházeli poněkud déle než jsme očekávali, tudíž vše začalo se zpožděním a choreografie v tančírně se nestihla. Proto byla zvoleno řešení vlastní choreografie a děkuji tanečníkům z našich řad, kteří se tohoto úkolu zhostili na jedničku v rámci možností. Ponaučení pro příště - připravit program, který je časově flexibilní.

8) Zkušenost organizátorů - akce byla vyhlášena pro cca 50-60 lidí, kteří zaplatili platbu předem. Postupně však zhruba dalších 50 požádalo o výjimku a platbu hotově. Byli dvě možnosti. Účastníky odmítat a mít "klid" nebo zariskovat a vzít všechny s tím, že bylo třeba navyšovat kapacitu, raut, welcome drink, upravit harmonogram apod. Zvolili jsme variantu "vyhovět všem" a velký dík patří Lence z O2 Žlutých lázní, která obratem řešila jakoukoli hrozící komplikaci a vyhověla nám v jakémkoli požadavku. I tančit na bar tanečníky pustila :-)

Zapomněl jsem na něco? ;)

© 2024   Created by Martin (PaP).   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby