V sobotu proběhla druhá prodloužená čajovna. Na startu se sešli maratonci z čajového jádra a jelikož se vídáme celkem pravidelně, moc na probírání jsme toho neměli. Pustili jsme se proto do deskovek, konkrétně karetní Tichu a pak hry-nehry Dixit. Dvě hodiny tak utekly jako voda zalévající naše čaje :-).

S pozdějšími hodinami začali přicházet ohlášení štafetáři. Chvíli se probírala různá témata, povídalo se o akcích z minulého víkendu a o spoustě dalších věcí. Během toho opět proběhla palačinková smršť a klub čajovnových lízačů se tak mohl rozrůst o další členy. Tentokráte se pánové dam ani nedovolovali, šli rovnou na věc a lízali ostošest. Talíře byly pak tak čisté, že by nám to mohli závidět i uživatelé nejmenovaného přípravku na mytí nádobí s novým složením a s vůní citrónu ;-).

REKLAMA
Tibetská houba - ten správný pomocník pro váš zdravý život! Tato houba vám z normálního mléka vyrobí kefír, který je navíc prospěšný lidskému zdraví. Více na tibetská houba stručně a tibetská houba prakticky.

Pokud máte někdo zájem, kontaktujte mě osobně nebo přes PM. Nejspíš se ze mě stal úspěšný pěstitel a houbové přebytky rád zdarma poskytnu dále. Dodací termíny záleží na počtu zájemců a rychlosti množení hub (přibližně každý týden zdvojnásobí svůj objem).
KONEC REKLAMY

Po palačinkách a reklamní pauze jsme se opět pustili do hraní, tentokráte jsme si položili otázku Kdo je osel? Hrát tuto karetní hru v téměř maximálním počtu hráčů chce úplně jinou strategii než když ji hrajete v menším počtu. Přestože ji většina hráčů viděla úplně poprvé, všichni se rychle zorientovali v pravidlech (nejsou nijak složitá) a po několika kolech hráli jako zkušení karbaníci :-).

Na závěr jsme si nechali hru na přání - Dixit (opravdu se nám líbí a můžeme ji hrát pořád :-). Jelikož nás bylo hodně a nechtěli jsme se dělit, padl návrh hrát ve dvojicích. To do hry vneslo další zajímavý prvek a shodli jsme se na tom, že je to hra seznamovací v duchu PaPu, čímž bude tato hra v párové verzi vyhlášena jako hlavní hra PaPáckého deskohraní (na přípravě se intenzivně pracuje a mělo by být v dohledné době vyhlášeno).

Díky všem účastníkům za pohodové a příjemně strávené sobotní odpoledne. S čajovým jádrem se určitě brzy uvidím znovu a doufám, že podobně to bude i s těmi, se kterými jsem se viděl úplně poprvé.

Diskuse se těší na vaše příspěvky...

Zobrazení: 33

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

I já děkuji všem zúčastněným za pohodové a příjemně strávené sobotní odpoledne ... a za zajíčkovou hru ... snad zahodím kanastu a budu hrát už jen Dixit ... :-))))))
Bylo to příjemně strávené sobotní odpoledne... a jsem ráda, že jsme se konečně dostali ke hraní. Těch 6 hodin opravdu uběhlo nějak moc rychle.

A Dixit ve dvojicíh má svoje kouzlo... podle mě hra, která naprosto splňuje PaPí myšlenku seznamování... však uvidíme na deskohraní, jak se osvědčí ;-)
Také se přidávám s díky všem (zvláště organizátorům), byla to naše první akce, a přes počáteční rozpaky (které jsou asi pochopitelné, když člověk vpadne do party navzájem si blízkých lidí) to bylo bezva. Dixit je opravdu úžasná hra.

Pokud se bude pořádat deskohraní, moc rád bych se zůčastnil.

Mějte se hezky

Michal
Hlavni osel se hlasi o slovo :)
Hru 'Kdo je osel' vrele doporucuji. I kdyz jsem se v ni umistil na krasnem Posledni miste :D To hlavne proto, aby se trebas nekdo necitil jako osel. A ja to snesu :D
Dixit byl fajn, ale hrat nejakou hru 4x (celkem 3 hodiny) mi prislo uz jako mrhani potencialem hry. Asi je to tim, ze dobre hry nikdy nehraji opakovane, abych se jich neprejedl.

Spolecnost byla perfektni. A dekuji Tritolovi, ze se ujal nadherne me obvykle ukecane pozice - neb ja jsem dany vikend nebyl sto mluvit o cemkoliv. Mozna proto, ze chapu jen IIII AAAA. :)

Tak zas priste, ahoooj

© 2024   Created by Martin (PaP).   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby