Včera v podvečer jsme se sešli, abychom strávili další příjemný večer ve společnosti her a milých papáků a papaček. Pravda, nepřišlo nás mnoho, ale to neubralo nic na kvalitě zábavy.

 

Hráčský večer začal tradičně Dixitem na dvou stolech. Tentokrát se nehrálo v párech, ale hrál každý sám za sebe a bitvy králíčků to byly opět veliké, i když u každého stolu se z králíčkovského pelotonu dříve či později utrhl jeden sprinter.

Další hrou na pořadu večera bylo Ligretto, a to jsem netušila, že nejdůležitějším nástrojem ke hraní této hry jsou dlouhé ruce :-). Hráli jsme se třemi sadami této hry, bylo nás hodně a stůl byl velmi dlouhý na to, abychom bez obtíží karty skládali doprostřed stolu. Ale i tato hra se vydařila a nikdo neutrpěl šrám při bitkách o umístění vlastní karty :-).

Poslední hra byla na téma agenti a revolucionáři. Kdo vyhraje bitvu, alias misi, ještě nemusí nutně zvítězit v celém válečném tažení. Mozkové závity jely na plné obrátky ... kdo je agent a kazí nám misi? ... kdo bude nominován do příští mise? .. kdo zvítězí? ... Tentokrát měli větší štěstí vládní agenti, i když to bylo vždy jen o chlup a s notnou dávkou štěstí.

 

Takové bylo květnové deskohraní pro nezadané, kdo přišel pobavil se a kdo nedorazil, právě zjistil o co přišel :-).

 

Další takové deskohraní je plánováno až na podzim. Tak si všichni užívejte zasloužených dovolených, prázdnin a výletů, poznávejte nové hry, ať můžete zpestřit příští deskovky i svými oblíbenými hrami, což organizátoři velmi vřele uvítají !!!

Zobrazení: 43

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Děkuji Janě, že se opět ujala jednoho Dixitího stolu a tentokráte i vytvoření zápisku. Byl to opět zábavný večer, který jsem si užil a doufám, že na tom ostatní zúčastnění byli stejně. Taky bych rád zapropagoval Květnové deskohraní pro pokročilé, kde se bude hráti déle a více :).

© 2024   Created by Martin (PaP).   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby