Pojďme v podzimní podvečer vypustit "létající přání"

Vypouštění létajících lampiónů (Khoom Fay) je nedílnou součástí tradičního čínského lampiónového festivalu na Taiwanu. Tradice vypouštění létajících lampiónů sahá téměř dvě tisíciletí do historie čínského impéria. Zpočátku byly létající lampiony používány k signalizaci v armádě, protože byly viditelné z velké vzdálenosti.

Během dalších století se vypouštění létajících lampiónů postupně rozšířilo i mezi ostatní obyvatelstvo a stalo neodmyslitelným doplňkem festivalů a různých obřadů na celém dálném Východě. Lidé viděli v létajících lampiónech prostředek ke komunikaci s bohy na nebi.

Místní obyvatelé věřili, že vypuštěním létajícího lampiónu do nebe se zbavují starostí a těžkostí každodenního života. Navíc oplátkou za darování létajícího lampiónu mnichovi měl darující obdržet moudrost. Plamen má znamenat vědění a světlo ukazuje člověku správnou cestu životem.

Když létající lampion vyletěl vysoko a daleko bylo to znamení bohatství. Létající lampion dosahuje výšky nad jeden kilometr a může doletět do velké vzdálenosti.

Místní obyvatelé Asie zkrátka věřili, že létající lampión vznášející se k nebi člověka zbavuje starostí a přináší štěstí do budoucnosti.

Pojdmě se také zapojit do této tradice a poslat přání bohům a andělům, kteří na nás shlíží z nebes.

Vezměte sebou své ratolesti - jistě budou ze vznášejících plamínků nadšeni


Lampiony přání můžou letět až dvacet minut. Poté hořák zhasne a lucernička klesne na zem. Je vyrobena z materiálu, který nijak neškodí životnímu prostředí a rychle se rozloží. Po něm zůstane jen bambusový rám.

Zobrazení: 182

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Já bych do toho šla taky... :-)
Ahoj, zrovna mam jedno letajici prani doma....ze bych ho konecne vypustila? V zime pry letaji nejlip :))

© 2024   Created by Martin (PaP).   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby