Se zápisem ohledně této ochutnávky jsem čekala do rána, abych se případně podělila o neobvyklé sny. No ty mi sice zelená víla nepřinesla, ale spalo se mi dobře. Popravdě musím přiznat, když jsem s touhle akcí souhlasila, tak jsem ani netušila, co nás čeká. V mé představě byl absinth znám jen z klasických obrazů a literatury, případně občas na mne vykukovala jeho ostrá zelená barva z polic barů.   Na nás tento večer čekalo rovnou šest kousků na ochutnání, tři macerované a tři destilované. Každý měl naprosto unikátní chuť, jeden chutnal více po anýzu, druhý po fenyklu třetí zase po pelyňku. Maceráty jsme si vychutnávali jako panáky. Po nich jsme se učili pít ty destilované po vzoru prokletých básníků, do alkoholu se kape voda (případně přes cukr). No byl to zážitek, a kromě toho jsme se i hodně nasmáli. Takže vřelé díky Tiborovi za skvělou degustaci. 

Zobrazení: 68

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Velice podařená akce, ať už chuťově, vizuálně nebo informačně. Sice si už běžnou "vodu do ostřikovačů" v hospodě nedám, ale to jsem stejně nikdy nedělal :). Na druhou stranu uvažuju nad nějakým "mackem", destilované s vodou mě až tak nezaujaly. Zbylé cukříky postupně rozdávám, tak třeba Tiborovi přivedeme i nějaké další zákazníky ;).

Díky všem za fajn večer a Tiborovi za otevření nových obzorů.

PS: neobvyklé sny jsem taky neměl, poslední týden usínám do několika minut nic se mi nezdá. Ale ještě tomu dávám šanci... ;)

PS2: videa jsou veselá a to jsem na ně koukal jenom s urychlovačem děje. Vzhledem k povaze to nechci dávat na nějakou veřejnou službu typu TyTrubko nebo Proud, ale pokud by někdo z účastníků měl zájem zhlédnout, nechť mi na nějakou další akci přinese 16GB flashdisk/kartu (na 8GB se to o kousek nevejde).

© 2024   Created by Martin (PaP).   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby