Sešlo se nás přesně 20. Po příchodu průvodkyně v podpadkách jsem trochu znejistila, proč po návštěvnících vyžadují sportovní obuv, kterou naše skupinka do jednoho měla. Slečna nás ovšem provedla pouze muzeem a pak nás předala upovídanému kolegovi, který byl velice učený a prohlídku přetáhl o půl hodiny. To vysvětlil tím, že jsme moc zvídaví a že se moc ptáme. :-)

Jaké překvapení pro 18 z nás, že vodárna funguje jen jako záložní zdroj, tudíž není v provozu! Vodu jsme si tedy doplnili v mysli. Po nasazení helem a reflexních vest jsme si prohlédli čeřiče a poté vyběhli 8 pater na střechu vodárny s úžasným netypickým výhledem na Prahu. 

Poté se většina z nás přesunula do pizzerie La Festa ve Žlutých lázní. Po výborném jídlu a pití byl na vyžádání znalostní test právě zjištěných zajímavostí o vodárně. Těsně vyhrála skupinka Sylva, Míša a Martin V.. 

Fotky z akce viz Foto. :-)

 

Vzhledem k průběhu akce, náladě zúčastněných, zvídavých otázek a diskuzi cestou do pizzerie brzo vyhlásím další podobnou akci, tentokrát do podzemí Prahy a do tajů pražského metra.

 

Budu se těšit na vaši účast!

 

Romana

 

 

 

Zobrazení: 102

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Vodárna byla super, i když ta voda mi v ní docela chyběla. Např. představit si, kudy odtéká po čiření, jsem nezvládnul ani s pomocí kamarádů :-)

 

A už se těším na prohlídku podzemí. Snad raději štoly než kolektory, i když...

Byla to fajn exkurze do míst, kam bych se asi sám nevypravil. Kolega byl skutečně zapálený odborník a dokud se lidé ptali, odpovídal. Taky některé věci říkal dvakrát, nejspíš proto, abychom si je lépe zapamatovali :).

Celkově to bylo pozitivní odpoledne, dík za zorganizování a těším se na další technologické skvosty.

S díky za organizaci se přidávám, ale musím Romaně udělit trestný bod za zásadní technologickou neznalost: nejsou to čeřiče, ale čiřiče; ne že by nějak rozvlňovaly hladinu, ale činí vodu průzračnou. Taky jsem v tom míval zmatek, ale po prohlídce už ne - mám pocit, že pan vodárník (vodař?) opakoval hlavně věci, na které se ho lidi ptali minutu poté, co k nim došel sám od sebe.

© 2024   Created by Martin (PaP).   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby