Včera jsem byli na divadelním představení "Souborné dílo W. Shakespeara ve 120 minutách" v Divadle v Dlouhé. Ačkoli jsem čekal trochu nudnou, avšak vzdělávací klasiku, byl jsme příjemně překvapen vtipným podáním od prvního momentu, kdy hra začala. Tedy, abych to upřesnil, byl jsem překvapen o to víc, když jsem byl vtažen na jeviště a náhle pomáhal stěhovat bednu :-) Nebyl jsem v tom ale sám a tak si dále zahrál i Michal (nově známý jako Kazisvět) a Miška (nově známá jako Čabajka). Všichni PaPáci si společně zahráli pouze v okamžiku, kdy se ukázalo, že nikdo z našich tří prvních řad nemá program a na požadavek herců se musel poslat až ze čtvrté řady.

Ale abych napsal i něco o hře - mně se líbila. Kromě několika málo momentů jsem se bavil celou dobu. Obzláště se mi líbil začátek, Big Mac přestávka, povzdech nad tím, jak to mají baviči těžké, Michalova část a raperský song.

Co vy na to?

Zobrazení: 144

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Jelikož jsem byl v Dlouhé už po několikáté, zábavu jsem očekával. Ale že bude až taková, to bylo opravdu nad všechna má očekávání :-). Nepamatuju si nic, kde bych se smál tak hodně a tak dlouho. Poprvé jsem byl na "interaktivním" představení a to hned ve středu první řady, kdy jsem seděl mezi Othelovou Punčochou a Kazisvětem, Čabajka byla hned vedle a Hlavní Stěhovák nedaleko ;-). "Odnesl" jsem to jenom studeným krvavým prstíkem a další prvensví bylo na světě - poprvé mi v divadle dali něco k jídlu :-D.

Hodně dobrá byla balkónová SMS scéna, samozřejmě rapovaný Othelo, MacBeth s tím správným nářečím (kdo neví, zeptejte se Romana :-) a vlastně úplně všechno. To že všechno nebylo vyloženě k potrhání smíchy jsem vítal, v jednu chvíli jsem už měl vážně záchvat a jen o chvíli později bych nejspíš zkolaboval, takže uklidnění přišlo vhod.

Díky Petrovi a všem, kteří se na organizaci podíleli, bez vás bych se na tohle dílko jen těžko dostával (sehnat lístky není úplně jednoduché) a také díky vám jsem si "nasmál" minimálně jeden rok života.
Představení bylo vynikající, jen nevím, zda mladší PaPáci zachytili repliku na památný projev Milouše Jakeše.
asi nejsem nejmladší, takže mi to neuniklo :-)
Předně děkuji Petrovi L za zajištění luxusních lístků do prvních třech řad, které nám zajistily nejen dobrý výhled, ale i aktivní zapojení se do hry:)) Nečekal jsem při tak ohromné kompresi, žádného hlubšího přehledu děl WS, ale dobrou zábavu. To se mě osobně naplnilo smál jsem se od začátku do konce.
Martin, Kazisvět a Čabajka se stali součástí hry, někteří si pochutnali na "pečínce", nebo "prstech" na místě zamordovaného.. (Mstivci v akci). Místy mi to myšlenkově připomínalo velkého českého všeuměla Cimrmana :)
Nejvíc se mi líbil zarapovaný Othello, to byla jízda :o)) díky!
Na after party musím pochválit hbitou a vtipnou slečnu servírku :)
Pěkný to bylo ! Pěkná mozaika, a zasmál jsem se nahlas.
Jan Vondráček... :)
Čím dál tím víc mi přijde, že to "štěstí" Petr nějak zařídil ;-)
Divadlo bylo SUPER !! Můj stav byl, že jsem se buď smál hlasitě nebo "jen" usmíval. Organizátorům díky !!
Původně jsem čekal parodii na Shakespeara, nakonec mi to přišlo jako parodie na současné moderní trendy. Nevím, kterou scénu bych měl vytáhnout jako nejlepší.
Ten jeden herec - Jan Vondráček mi přišel nějak povědomý - nakonec jsem zjistil, že jsem ho viděl ve filmu Sametoví vrazi, hrál jednoho z těch vrahů :-)

http://www.csfd.cz/herec/49605-vondracek-jan/
Nevím, co bych k tomu dodala... Na takhle krásném a vysmátém představení jsem ještě nikdy nebyla. Musim se přiznat, že mě ze smíchu bolelo chvilkama i břicho. Děkuji Petrovi L. za skvěle vybrané představení a za luxusní místa v 1. řadě a Vám všem... Díky, díky, díky.......Miška H. alias čabajka:-)
Luxusní představení, moc jsem se nasmála a užila si to s Vámi. Díky všem.
Do včerejšího večera jsem netušil, že divadlo může být taková komprimovaná dávka zábavy :D Můj velký obdiv mají všichni herci, i když pro mě vyčníval nejen výškou, ale hlavně projevem a improvizací Jan Vondráček. Díky organizátorům za skvělý výběr :D
Pro me byla tato hra vyvedenim z omylu, ze PaP si uletava jen na alternativnim humoru a jsem moc rada, ze jsem si mohla celou hru prozit ve strachu, co ti tri hyperaktivni muzici opet vymysli pro pobaveni publika za pomoci prvni rady. Priste klido nechavam listek vpredu a vytahnu z kabelky usmudlane bryle. Parky mam radeji k snidani :-)

I kdyz byly pasaze, kterym jsem vubec nerozumela (coz jiste hraje pro me nepochopeni), humor nejvyssiho herce me mile oslovoval, obzvlaste v interakci s jiz zminnovanou prvni radou :-) Ke Kazisvetovi a Cabajce uz neni treba cokoli dodavat ... Jestli nekdy budeme mit PaPi soubor, hlavni role jsou uz ted zrejme... :-)

Peto, dekuji za zazitek!

© 2024   Created by Martin (PaP).   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby