už delší dobu mi dřímá v hlavě myšlenka, udělat v ateliéru pro PaP fotografický seminář a jaké jiné téma by bylo pro začátek atraktivnější, než AKT dámy a pánové! ;)

Idea je následující:

Jednoho krásného víkendového dne by jsme se sešli ve velmi pěkném podkrovním ateliéru na Argentinské v počtu cca 6ti zájemců, ideálně pak každý s vlastním zrdcadlem(k řadě Canon jsem schopen poskytnout detailní informace přes všechny modelové řady, k Nikon pak k DXX a DXXX) a objektivy(profi řady Canon mám opět k dispozici). Povyprávěl bych něco málo teorie k ateliérovému focení, nastavení světel, vhodnosti objektivů, použití ateliérové techniky a modelaci světla pomoci ní, předvedl bych základní svícení pomocí více světel, komunikaci s modelem atd. Po nezbytné teorii a osvojení si jí, bych nahnal na plac postupně dvě sličné modelky, či modelku a modela(podle toho jak by jsme se předem domluvili) a následovala by opět krátká ukázka fíglů, následovaná prostorem pro vás, kdy bych vám tu okem, tu nastavením techniky pomohl převést vaše nápady do reality.

Předpokládané časové rozvržení: 1h teorie, 3h vlastní práce s modelem(2h na model s hodinovým překryvem na párovou fotografii)

Vzhledem k tématu si vyhrazuji možnost libovolného účastníka dle mé libovůle z užšího výběru vyřadit a jako samozřejmost bych považoval i striktní dodržení tématu, bez ubíhání k erotické fotografii.

...

Jako ideální považuji dát za pár hodin nějaký honorář slečnám, které v tom opravdu umějí chodit. Nezkušeným z vás s fotografií i komunikací s nimi reálně pomohou(věřte, že na výsledku to bude vidět) a hlavně nebudou mít s aktem jakýkoli problém a nedostaneme se do situace, kdy se slečna "kousne". Jsou věci které bych v průběhu("tohle nebudu dělat", "s timhle nebudu fotit" atd.), či po skončení akce opravdu nerad řešil, tedy bych si např. rád smluvně ošetřil práva k fotografiím, aby jste výsledky vaší práce mohli použít pro nekomerční použití a nebyli nuceni fotit jen do "šuplíčku"...

Pro focení se zábleskovými světly není zrdcadlovka nezbytná, prakticky lze použít libovolný fotoaparát, který má manuální režim "M"(nezávisle na sobě lze nastavit clonu(ne ale jen na dvě hodnoty jak kompakty většinou mají), čas a hodnotu ISO) a zároveň má sáňky na blesk, či jack pro sepnutí blesku, kam se připojí rádio k bleskům. Typický snímek je pak pořízen na hodnoty 1/200s(1/160s pro Nikon), f1,8-22, ISO100-200 ...jak je patrné, expozice se řídí především nastavením clony a výkonu záblesků.

...

Rozhodil jsem sítě a zatím se mi zdají použitelní(jedná se o můj předvýběr) :


Zobrazení: 208

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Sakra, zrovna včera jsme se s PaPákama u fotbálku bavili, že ještě nikdo nedostal odvahu zorganizovat swingers party. A je to tady. Můžu přijít se svým malým "kompaktem"? :DDD
...tu hodinu teorie, to bych jeste pochopil, ale jsi si jisty, ze tvuj urvanec zvladne tri hodiny praxe Chupo? ;DDD
No ... ups ... aha ... hmmm ... tak já si pořídím battery pack :D
Nebo mi můžeš pomoct :D

"následovala by opět krátká ukázka fíglů" ... "tu nastavením techniky pomohl převést vaše nápady do reality"

:DDD
Jsem téhož názoru :D
ty nezklameš nikdy koukám :DDDD
1) Chupi ! Ty kluku jeden .. Ty nezklameš, co slovo to perla :o) hihi
2) Nibiru na focení v aťasu se rád se svým zrcadlem přidám pokud nebudu vyloučen předem :)
Mejdlovou krabičku nechám odpočívat a opráším svého REBELa :P
Rád se dozvím něco nového o focení... :-)
...popravdě nad využitím papaček jsem vůbec neuvažoval, z mého pohledu je bezproblémové a ideální, dát za pár hodin nějaký honorář slečnám, které v tom opravdu umějí chodit. Nezkušeným z vás s fotografií i komunikací s nimi reálně pomohou(věřte, že na výsledku to bude vidět) a hlavně nebudou mít s aktem jakýkoli problém a nedostaneme se do situace, kdy se slečna "kousne". Jsou věci které bych v průběhu("tohle nebudu dělat", "s timhle nebudu fotit" atd.), či po skončení akce opravdu nerad řešil, tedy bych si např. rád smluvně ošetřil práva k fotografiím, aby jste výsledky vaší práce mohli použít pro nekomerční použití a nebyli nuceni fotit jen do "šuplíčku"...
Taky se rád přidám, zrcadlo mam zatim chvilku, tak se rád něco přiučim.
moc ráda bych se něco víc dozvěděla o ateliérovém focení. Pokud by to bylo možné, moc ráda bych se přidala. Mám Nikona d40I, k němu 1 teleobjektiv, 1 základ a 1 širokáč a externí blesk 6kilo
Svet fotografickych priorit laka, zatim fotim jen na prioritu clony, tak hura za pochopenim dalsich alternativ.. fotit se navzajem vazne zavani hlubsim poznanim, aby se nam PaP nakonec nerozpadl na prilisnem sblizeni :-)

© 2024   Created by Martin (PaP).   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby