AKCE VYHLÁŠENÁ :-)

Zahrál by si někdo Softball? Byla by možnost na 3 hodinky 19.9.2010 s profesionálním poradcem.(profesionální hráč) Je potřeba účast aspoň 18 lidí. Cena při účasti 18 lidí 100,-Kč/3hodiny na hlavu.

Při zamluvení bych potřebovala vědět hodinu, kdy by se Vám to hodilo. Takže jestli máte zájem tak pište hodinu začátku hry :-) (+3 hodiny vysvětlování a hry)

Místo hraní: někde kolem Rajský zahrady :-)

 

 

 

INFORMACE :

Softball je hra podobná baseballu, ze kterého asi před sto lety vznikla. Softball hrají dvě devítičlenná družstva, která se postupně střídají na pálce (v útoku) a v poli (v obraně). Členové družstva hrají v obraně na určitých místech (postech) a v útoku chodí na pálku v předem stanoveném pořadí.

hra:

Pálkaři družstva v útoku se snaží odpálit míč nadhozený soupeřem tak, aby se postupně dotkly 1., 2., 3. a domácí mety. Po oběhnutí všech met družstvo získá jeden bod.

Družstvo v obraně se snaží zabránit bodování soupeře postupným vyřazení (vyautováním) tří hráčů v útoku. Po vyautování tří hráčů se týmy vymění (bránící hráči jdou na pálku a pálkaři do pole). Době, kdy se oba týmy vystřídají v obou rolích, se říká směna. Softballový zápas se hraje na sedm směn.

Obrana:

Ústřední postavou je nadhazovač, který nadhazuje míč soupeřovým pálkařům. Snaží se přitom soupeři odpal znesnadnit, ať už rychlostí nadhozu, technikou (točené nadhozy) nebo umisťováním. V tom mu pomáhá chytač (catcher [kečr]), který chytá neodpálené nadhozy a vrací je do hry. Rozhodčí za chytačem rozlišuje nadhozy na dobré (strike [strajk]), které proletí zónou mezi podpaždím a koleny pálkaře a nad šířkou mety, a špatné (ball [ból]) ostatní. Švihne-li pálkař po jakémkoliv nadhozu (i mimo zónu), nadhoz se počítá jako dobrý (strike). Pálkař se musí pokusit odpálit nejpozději třetí dobrý nadhoz, jinak je aut (vyřazen ze hry). Naopak, pokud nadhazovač nadhodí čtvrtý nadhoz špatně (ball), dostane pálkař první metu zdarma a jde pálit další pálkař

Zobrazení: 162

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Tak to se musím zeptat náčelníka :-)
tak Štěpo 100,-Kč/ 3 hodiny
Ja jsem pro a rad si prijdu zahrat! :)
Andy v sobotu jsou vysoká lana. Mohlo by to být, ale nevím jak by jsme to zvládli :-)
no to já vím - blbě :-)
já to budu zvládat blbě i bez softu, byla jsem to tam omrknout a teda... vůbec nevím, jak to dám :D
Hani ráda si zahraju a jelikož ten víken budu v Mělníce, neměla bych mít problém být v neděli kolem 15.hod. na place :-)
Pokud nebudu pryc, tak bych zajem mel.
Teda Quido to je odpověď do pranice :-D
JDU
Tak máme dvě hodiny buď od 15,00 nebo od 16,00. A peníze řeším, ale při 18 lidech na 3 hodiny cca do 150,-Kč max.
Andy zatím přesně nevím, ale někde kolem Rajský zahrady :-)

© 2024   Created by Martin (PaP).   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby