Únorové deskohraní bylo tak trochu experimentální. Kromě oblíbeného Dixitu dostali v úvodu šanci Osadníci z Katanu a ve druhé části Hustá párty vypečených přátel. Z mého pohledu vnějšího pozorovatele byli Osadníci příliš dlouzí a formátem asi moc nezapadají do seznamovacího večera, kterým by PaPí deskohraní mělo být. Hustá párty bohužel nedopadla o mnoho lépe. Díky trochu složitějším pravidlům se u ní nejspíš budou bavit pouze zkušenější hráči.

 

Moc rád bych se dozvěděl názory a pocity účastníků. Buď přímo tady v diskusi, osobní zprávou, nebo úplně nejlépe osobně v PaPí čajovně :-). Bezostyšně jsem vás použil jako testovací králíky, tak si nenechte ujít možnost mi to vrátit ;-). Máte šanci ovlivnit podobu dalších deskohraní.

 

S některými z vás jsem se bavil i o dalších hrách, které by stálo za to zkusit. Pokud o něčem takovém víte, napište mi prosím název, ať se na to můžu podívat. Vzhledem k aktuálně nabitým zkušenostem by to mělo být něco, co trvá maximálně hodinu i s vysvětlením pravidel, co nemá složitá pravidla a nebude to dělat problémy začátečníkům. Pak by to samozřejmě mělo mít "seznamovací potenciál", tj. něco co umožní lépe poznat ostatní spoluhráče.

 

Další deskohraní je domluvené na čtvrtek 17. března. Zatím jsem se nerozhodl, v jakém provedení by mělo být, tak mi dejte nějakou dobu na vymyšlení.

Zobrazení: 61

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Ahoj Tritole,

ráda bych Ti poděkovala za organizaci deskohraní. Z mé první PaPí akce se vyklubal velmi příjemný večer. :-)

Hrála jsem Osadníky a souhlasím s Danielem - hra sice trvá déle, ale partneři spolu musí komunikovat a dohodnout se na postupu, přičemž se mohou o sobě navzájem hodně dozvědět (a nejen o sobě).

Pokud mi to vyjde, ráda se zúčastním i dalšího deskohraní.

Ještě jednou dík. :-)


Ahoj Tritole,

Děkuji za super deskohraní.

Já si na Osadníky nemohu stěžovat, ta hra je vynikající, i když je poměrně dlouhá, což se dá změnit třeba menší úpravou pravidel, mohlo by se hrát na míń bodů.Na seznamování je hra také dobrá, protože záleží také na koordinaci páru, i když velkou roli má štěstí.Klidně bych si je zahrál znovu.

Další hry, co by stály za to vyzkoušet je třea Caribik,Trans America, Elfenland

Ahoj, 

taky děkuji opět za vydařenou akci:-)

Jak už tu bylo napsáno, Osadníci jsou celkem zajímavá hra, ale v tomhle složení (6 dam + 6 pánů) byly opravdu moc dlouzí, tím pádem jsem si už stačil zahrát jen Duchy (hrál jsem tedy nejdelší a nejkratší hru večera;-)).

Takže bych navrhoval, jak psal Karel, že by se hrálo na méně bodů a nebo někdy udělat hrací den (v sobotu?), čímž by se stihlo i více her a také více povídání s ostatními účastníky...

Pepa

PS: Zkusit nové hry by bylo taky fajn.

Ahoj všichni,

jsem moc ráda, že se vám Osadníci líbili. Pokud by o ně byl ještě zájem, tak Karlův nápad na hru se zkrácenými body mí připadá fajn. 

 

A teď ke hrám. Mám moc ráda Dixit, je to neuvěřitelně příjemná hra, ale snažila jsem se prosadit Osadníky, protože jsem nechtěla, aby se mi Dixit zprotivil tím, že jej budu hrát pořád dokola a to vlastně jen z pozice nehrajícího hráče. Myslím, že i vy byste jistě uvítali, aby se střídalo víc her a proto se teď připojuji k Tritolově výzvě a prosím, abyste dali své návrhy na hry, které jste hráli a nebo o nich slyšeli. Asi není problém je sehnat, nastudovat pravidla a zahrát si to s vámi. Na což se už teď upřímně těším.

 

Tak pestrosti her zdar  Janyk

 

P.S.: Jo a taky se moc těším na Tritolovy sladké výhry na téma jiných her :-)))))

© 2024   Created by Martin (PaP).   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby