Můj kamarád Josef žije v jedné středočeské vesnici v pěkném domku se zahradou, má docela pohlednou manželku a dost čilého souseda. A ten soused mu tu jeho ženu před časem svedl. Jednou, dvakrát a ta jejich avantýra stále pokračuje. Ptáte se, co udělal Josef, když zjistil, že mu choť zanáší? Vzal na ni sekyru? Zmlátil souseda? Rozvedl se? Samá voda, přátelé. Josef ani nehne brvou, i když si v dotyčné vsi o jeho velikých parozích už štěbetají i ti přísloveční vrabci na střechách. Náš paroháč večer co večer pravidelně navštěvuje hospodu a tam v družném hovoru s kamarády a zcela imunní proti občasným narážkám na své parohy, s vyrovnaným úsměvem na tváři, dělá svých pravidelných deset kousků. Domů se nikdy nevrací dříve než před třiadvacátou hodinou, aby svou ženu se sousedem náhodou nepřistihl v nejlepším. Nedávno jsem se ho ptal, proč se už dávno nerozvedl? Budu doslovně citovat, co mi řekl: "Proč bych se prosím tě rozváděl? Pro těch deset minut hekání? Takovou hodnou ženu už bych nenašel. Skvěle vaří, v domácnosti nemusím na nic šáhnout a ještě se mi nestalo, že bych neměl čistou košili. V hospodě můžu každý den sedět jak dlouho chci a kapesné mám přímo královské. Jak se mi něco podělá na baráku, tak jdu a poprosím souseda o pomoc. Vždy přiloží ochotně ruku k dílu a za práci nevezme ani korunu. A když mám jednou za čas chuť „tam na to“, tak mi stačí jenom kývnout hlavou a manželka je okamžitě v posteli. Kdo z těch ostatních blbců, co si ze mě u piva dělají prdel, se má tak jako já? Ani jeden!"

A k tomu už nešlo dodat vůbec NIC !
Zde je jasně ukázáno na to, co říká náš soused Ing.Keprt: "Kdyby si chlapi nezáviděli, tak stačí jedna, maximálně dvě ženské pro celou vesnici a nemusí si ji každý chovat doma" ..........

Zobrazení: 288

Přidat komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte být členem komunity Přijď a Potkej!

Přidejte se ke komunitě Přijď a Potkej.

Komentář přidal(a) Ilona Tichá dne 24.duben.2011 v 10:33
Nádherný článek, zasmála jsem se....je hodně k zamyšlení....
Komentář přidal(a) Martin RS dne 19.leden.2010 v 10:34
Jarku tu příhodu jsem vložil do tohoto blogu jen pro pobavení. Nejsem jejím autorem.
Při jejím publikování jsem kamsi? vkládal informaci, že jde o legraci.
Není ani nová jen jsem na ní náhodou narazil a zhodnotil ji, že sem tak trošku patří.
Jinak s první polovinou Tvého příspěvku souhlasím a podepsal bych se pod něj.
Já osobně bych takové soužití také nesnesl.
Druhou polovinu chápu jako vtipné pokračování v Tvé verzi :)
Komentář přidal(a) Jarek dne 15.leden.2010 v 0:48
Dovolím si malý komentář pro tvého kamaráda z nejmenované vsi.Patrně váš kamarád bere ohledy na nezletilé děti,pokud v tomto soužití jsou.Nevím,není zmíněno.Nebo více lpí na zmíněném baráku,ze kterého by musel uhradit ženušce její právoplatný podíl.Nebo má jiné důvody,netuším.Každopádně hledá pro své opodstatněné ústupky patřičnou omluvu,na první pohled logickou a úsměvnou.Evidentně je pohodlný něco řešit a obává se jakékoliv změny.Na venkově žádné soukromí neexistuje.To je jistě všem známo.Tak si vezměme jen zde zmíněná fakta a upřesněme je.
V případě,že by se kamarád rozhodl pro radikální změnu,by se měl osobně mnohem lépe než popisuje.Místo královského kapesného by měl pro sebe celý příjem,krácený o výživné na děti,pokud tedy nějaké jsou.Stravovat se může v místní hospodě,kde tráví veškerý volný čas,kde je každému jedno zda má nažehlenou košili,stačí mu tričko,a místní vdavekchtivé slečny by mu pod vidinou dobrého živobytí ještě podstrojovali.Po pravidelné každodenní konzumaci alkoholu jej občasná chuť ,,tam na to“ brzy stejně přejde a ti ostatní blbci si z něj již nebudou moci utahovat slovy,že jim někdo chodí za jeho ženou a jeho pohodlí mu v nejmenším nezávidí.
To si musí tvůj kamarád Josef uvážit sám,co je mu přednější,zda pohodlí či úcta své partnerky a okolí.

© 2024   Created by Martin (PaP).   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby