Zhruba dva měsíce jsme vybírali nové PaP logo. Moc si vážíme všech grafiků profesionálů, ale i grafiků amatérů, kteří navrhovali loga a zasílali je k posouzení. Některá loga byla dokonale zpracovaná, jiná třeba jen tužkou načrtnutá na papíře a naskenovaná, abyste nám alespoň předali svou představu. Nakonec se sešlo téměř 70 návrhů, za což patří všem autorům velká pochvala, poděkování a uznání.

Vybrat finální logo bylo také velmi obtížené, protože v diskuzi k výběru loga se sešlo téměř sto komentářů a leckdy platilo, co člověk, to názor. To svědčí o velké různorodosti členů PaP, což je velmi dobře, ale nám toto ve výběru loga příliš nepomohlo :-)

Na výběr jsme tedy šli čistě marketinkově a s přihlédnutím k praktickému provedení loga. Chtěli jsme, aby logo nebylo příliš vážné, ale spíše veselé a zábavné. Logo mělo mít jak svou dlouhou podobu (Přijď a Potkej), tak zkrácenou verzi (PaP). Z loga mělo vyzařovat to, co lidé na akcích zažívají – tedy přátelská nálada, zábava, pobavení. V neposlední řadě jsme přihlíželi k poměru stran loga, počtu barev a dalším technickým parametrům, aby šlo logo bez komplikací tisknout na různé druhy materiálu, vyšívat na oděvy apod.

Vítězné logo, které bude PaP provázet je uvedeno níže a věříme, že si ho drtivá většina členů PaP oblíbí :-) Autor neznámý, resp. známý, ale přál si zůstat být v anonymitě a patří mu obrovské poděkování. Podle mého názoru ale autor jednou z naších řad vystoupí a o svém logu promluví :-)



Moc děkujeme jak autorovi vítězného loga tak ještě jednou i všem, kteří návrhy a nápady zasílali a i těm, kteří se k uvedeným logům vyjadřovali a pomáhali tak formulovat náše finální stanovisko.

Zobrazení: 156

Přidat komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte být členem komunity Přijď a Potkej!

Přidejte se ke komunitě Přijď a Potkej.

Komentář přidal(a) Galadriel dne 19.listopad.2009 v 23:23
a kam s ním? ...nenecháme si ušít balón? :)
Komentář přidal(a) Martin (PaP) dne 17.listopad.2009 v 21:42
Velmi děkuji všem jak za pochvalné komentáře, tak i za názory technického rázu, které souvisí s použitím loga. Při výběru loga jsme přemýšleli jeden až dva kroky dopředu, takže i způsob využití loga jsme do výběru finálního návrhu zahrnuli a prověřili jsme, zda skutečně s pobodným logem problém, hlavně při tisku, nebude. Byli jsme ujištěni, že dnešní moderní tiskové i pošívací metody jsou již natolik pokročilé, že logo je z tohoto pohledu v pořádku.

Toto logo je připraveno ve křivkách, tzn. jsou zajištěny stále poměry písma k úsměvu, jsou definovány barvy standardizovaným způsobem a chybí již jen inverzní podoba pro použití na tmavý podklad. Logo ke stažení na web umístíme v několika provedeních.

Rozhodně nesouhlasím s tvrzením "použitý font z kategorie tzv. fancy fontů je absolutně nevhodný na logo obecně". Domnívám se, že toto rozhodnutí není vůbec v kompetenci grafika, ale jedná se o marketingové rozhodnutí, které vychází z celkové komunikační strategie firmy/projektu/čehokoli.

Ba právě naopak, zvolený font v logu byl jedním z velmi důležitých argumentů právě pro výběr tohoto loga, protože vystihuje neformální atmosféru, která byla v zadání. Jinými slovy, přesně toto je důkaz toho, že i "fancy" font můžeme být absolutně vhodný pro logo a nikoli obráceně :-)

Souhlasím s tím, že název webu je "lehce nevhodný" pro tvorbu loga, ale tento název se vybíral proto, aby vystihoval podstatu projektu a ne proto, aby k němu šlo lehce vytvořit logo. Od toho jsou šikovní grafici, aby se s touto výzvou poprali a to se dle mého názoru ve vybraném logu podařilo.

Nimcéně samozřejmě vím, že cokoli by šlo udělat ještě lépe a pokud má někdo zájem stávající logo dovést k dokonalosti, budeme velmi rádi :-)

Ještě jednou velký dík za všechny komentáře, názory a postřehy, které nás mohou posunout o kus dále.
Komentář přidal(a) Michal N dne 17.listopad.2009 v 20:59
chápu že se logo celkem líbí - je veselé a hravé, vystihuje přátelskou a dobrou náladu komunity, po technické stránce musím ale souhlasit s Masovým vrahem - je myslím třeba si říci kde a v jaké formě bude dále používáno - další zpracování a používání jak již napsal Masový vrah může být problematické díky zvolenému fontu.
Dobré by bylo myslím, kdyby si jej vzal nějaký grafik do parády a v nějakém profi softu jej poupravil/připravil na různá užití. Grafik bude vědět - nejlépe v křivkách pro různě velká zpracování, dále aby vytvořil manuál - jednoznačně určený font písma, jednoznačně určená barva, poměr písma k dalším prvkům jako úsměv a obočí apod...
Komentář přidal(a) Martin (PaP) dne 12.listopad.2009 v 15:06
Ahoj Masový vrahu,

já jsem zastáncem loga, protože vystihuje to, co jsem od loga PaP čekal, aby vystihovalo (viz. můj celý komentář výše). Z pohledu účelu loga, pocitu, které vyvolává a jeho další využitelnosti je tedy vše v pořádku. Nicméně já, jako laik, nedokážu logo posoudit z "odborného" pohledu a jelikož bych byl rád, aby bylo logo PaP dokonalé :), přijímám jakoukoli konstruktivní kritiku, která nás k dokonalosti posune. Mohl bys prosím konkrétně vyjádřit, co přesně je na logu nečistého a konfliktního, abychom ho ještě vylepšili? Díky moc, Martin.
Komentář přidal(a) Miška H. dne 11.listopad.2009 v 17:41
LOGO se mi velice líbí... Autorovi moc děkuji.....
Komentář přidal(a) andrea š dne 11.listopad.2009 v 16:21
nadherne logo! Moc se mi libí
Komentář přidal(a) Marco dne 11.listopad.2009 v 11:49
Super LOGO!!! Ted jenom potrebujeme tricka..:-))))
Komentář přidal(a) DankaMatonka dne 11.listopad.2009 v 11:33
Gratuluji k výběru. Barevně se mi to hodně líbí a i představa o delší a kratší verzi vyšla podle mě parádně :-)
Komentář přidal(a) Jan Ferdan jr. dne 11.listopad.2009 v 10:08
Logo je dokonalé, moc se mi líbí,a i kombinace celého názvu /na přední stranu trička,a zkrácené na záda,popřípadě obráceně je skvělé/Autorovi tleskám a také moc děkuji.

© 2024   Created by Martin (PaP).   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby